Στο 1o εκπαιδευτικό σεμινάριο του Urban GreenUP Project για το «Vertical Greening» ο Δήμος Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο 1o εκπαιδευτικό σεμινάριο του Urban GreenUP Project για το «Vertical Greening» ο Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετείχε στο 1o εκπαιδευτικό σεμινάριο του ευρωπαϊκού προγράμματος Urban GreenUP Project που επικεντρώθηκε στους κάθετους κήπους (Vertical Greening), με ιστορίες από το Βαγιαδολίδ και τη Σιγκαπούρη, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η σειρά σεμιναρίων του Urban GreenUP επικεντρώνεται στην ανταλλαγή ιστοριών και πληροφοριών από πόλεις σχετικά με την εφαρμογή διαφορετικών λύσεων βασισμένων στη φύση (Nature Based Solutions), με τη συμμετοχή μιας πόλης εταίρου από το Urban GreenUP Project και μιας εξωτερικής πόλης που ξεχωρίζει ως διεθνές σημείο αναφοράς στην απασχόληση-εφαρμογή τέτοιων ειδικών τύπων λύσεων.

Λίγα λόγια για το Urban GreenUP Project από τη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς

Το URBAN GreenUP είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη, η εφαρμογή και η αναπαραγωγή των Πράσινων Αστικών Σχεδίων (Re-naturing Urban Plans) σε ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές πόλεις-εταίρους με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της διαχείρισης των υδάτων, καθώς και την αύξηση της βιωσιμότητας τις πόλεις μας μέσω καινοτόμων λύσεων που βασίζονται στη φύση.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η ανάπτυξη και επίδειξη μιας μεθοδολογίας που θα μπορεί να αναπαραχθεί για να υποστηρίξει την ανάπτυξης των Πράσινων Αστικών Σχεδίων (re-naturing Urban Plans) με στόχο τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων.
  • Η συμμετοχή των πολιτών, των τοπικών αρχών και των ενδιαφερόμενων μερών στον από κοινού σχεδιασμό των Πράσινων Αστικών Σχεδίων (re-naturing plans) της πόλης τους.
  • Η αναγνώριση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων για την αναπαραγωγή του μοντέλου σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.
  • Να βοηθήσει την δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς NBS (Nature Based Solutions) και να υποστηρίξει τη διεθνή συνεργασία της Ε.Ε.

Ο Δήμος της Κηφισιάς συμμετέχει ως μέλος του δικτύου πόλεων του προγράμματος URBAN GreenUP, με σκοπό να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα με έμφαση στη φύση και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση μεθοδολογίας για την ανάπτυξη αστικού πράσινου σχεδιασμού.

‘Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος, «η πράσινη αστική ανάπτυξη και οι λύσεις που βασίζονται στη φύση είναι πολύ σημαντικές για τον Δήμο μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Ζαπάντης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς και υπεύθυνος των προγραμμάτων SPARCS & Urban GreenUP Project, ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος της Κηφισιάς συνεχίζει να πρωτοπορεί και συμμετέχει στα πλέον σύγχρονα προγράμματα για την Αειφόρο Ανάπτυξη, τη Βιωσιμότητα και τη δημιουργία καινοτόμων πρακτικών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet