Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής – δημάρχου Κηφισιάς για την υλοποίηση έργων στον Δήμο
Κοινωνία

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής – δημάρχου Κηφισιάς για την υλοποίηση έργων στον Δήμο

Οι προτεραιότητες και οι προτάσεις των έργων που θα λύσουν σημαντικά προβλήματα του Δήμου Κηφισιάς για την τρέχουσα περίοδο καθώς και για την επόμενη χρονιά κατατέθηκαν από τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, σε συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, για σειρά κρίσιμων έργων τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και για την υλοποίησή τους χρειάζεται η παρέμβαση ή η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα χρηματοδότησης μέσω «ΕΣΠΑ 2014-2020» του έργου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, για το οποίο ο φάκελος έχει σταλεί από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. στην Περιφέρεια και βρίσκεται, όπως τονίζει ο Δήμος, εκεί επί τέσσερις μήνες. Ο κ. Πατούλης προχώρησε άμεσα στην έγκριση και υπογραφή ένταξης της πράξης «1ο Δημοτικό Σχολείο Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας – Στερέωση και Αποκατάσταση Διατηρητέων Κτιρίων και Προσθήκη Στατικώς Ανεξάρτητου Κτηρίου – Οικοδομικές Εργασίες Η/Μ Εγκαταστάσεις». Το έργο θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ύψους 3.900.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Κηφισιάς θα συμμετέχει στο έργο με επιπλέον ιδίους πόρους.

Ο κ. Θωμάκος έθεσε, επίσης, στον κ. Πατούλη τα εξής θέματα, όπως αυτά καταγράφονται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς:

  1. Επίσπευση μελετών για μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο. Αποσαφήνιση εάν θα προκηρυχθούν από την Περιφέρεια ή τον Δήμο. Σε προτεραιότητα βρίσκονται οι περιοχές: Αιγίνης – Σαρανταπόρου, Χελιδονούς και πέριξ, Γορτυνίας, Γ. Λύρα, Αγίων Σαράντα, Ισμήνης, Ρωμυλίας, Δήμητρος. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής έχει εγκρίνει σύμβαση καταγραφής και προκαταρκτικών στοιχείων για επέκταση του αντιπλημμυρικού δικτύου του Δήμου.
  2. Επίσπευση δημοπράτησης αντιπλημμυρικού έργου «ρέματος Κοντοχρήστου» στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας (έτοιμες και εγκεκριμένες οι μελέτες).
  3. Επανέναρξη διαδικασίας προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή αγωγού στην οδό Λεύκης Εκάλης.
  4. Λήψη οριστικής απόφασης και δρομολόγηση του έργου κατασκευής νέας περιφερειακής οδού προς το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς (ΓΟΝΚ) «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Η σημερινή κατάσταση σχεδόν απομονώνει ένα τόσο σημαντικό νοσοκομείο και η θέση του Δήμου Κηφισιάς είναι ότι δεν πρόκειται για δημοτικό έργο αλλά περιφερειακό ή κρατικό.
  5. Διατήρηση και διασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή αθλητικού συγκροτήματος με κολυμβητήριο στην Κάτω Κηφισιά. Πολύ σύντομα παράδοση από τον Δήμο των τευχών δημοπράτησης. Αναγκαία η παράταση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
  6. Επανακύρωση της Πράξης Εφαρμογής στο «Τρίγωνο Εθνικής Αντίστασης» Νέας Ερυθραίας. Είχε κυρωθεί από αναρμόδιο όργανο. Έχει αντιρρήσεις η Δ/νση Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας που ουσιαστικά ζητά εξ αρχής νέα πράξη εφαρμογής. Για τον Δήμο Κηφισιάς και την Υπηρεσία Δόμησης αυτό είναι αδιανόητο και επιζήμιο.
  7. Άμεση προώθηση για έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων μελετών πολεοδομικής εφαρμογής (ένταξη στο σχέδιο) για τις περιοχές: «Υπόλοιπο Βαριές» και «Αγία Κυριακή».
  8. Τα απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης του Δήμου να παύσουν να πηγαίνουν στο Κορωπί, αλλά να τους επιτραπεί στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου (ΚΔΑΥ).
  9. Άμεση και κατεπείγουσα επισκευή του οδοστρώματος επί της οδού Δεκελείας έναντι παρεκκλησίου Ζωοδόχου Πηγής (οδός σύνδεσης με Αχαρνές), στο ρεύμα της ανόδου, όπου το «νεροφάγωμα» έχει υποσκάψει το οδόστρωμα, προκαλώντας ήδη ατυχήματα και ακραίους κινδύνους.
  10. Τοποθέτηση, κατόπιν παλαιοτέρου αιτήματος του Δήμου στην Περιφέρεια, προστατευτικού στηθαίου στη νησίδα της Λεωφόρου Κηφισίας, μεταξύ Βίλας «Καζούλη» και «Ζηρινείου» Σταδίου. Έχουν προκληθεί θανατηφόρα δυστυχήματα.
  11. Ασφαλτοστρώσεις δημοτικού δικτύου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
  12. Ασφαλτόστρωση οδών αρμοδιότητας της Περιφέρειας (ενδεικτικά: Ιλισίων, Ελαιών, Χαριλάου Τρικούπη από Τατοϊου έως Γ. Λύρα, παράπλευρος Εθνικής Οδού από γέφυρα Βαρυμπόμπης έως «Α.Β. Βασιλόπουλος»).

Ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε τον δήμαρχο Κηφισιάς ότι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα για υλοποίηση «ώριμες μελέτες» και τα αντίστοιχα έργα τους, με τον κ. Θωμάκο να επισημαίνει ότι το αντιπλημμυρικό έργο «Κοντοχρήστου» μπορεί να προχωρήσει καθώς μπορούν να  αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες  μελέτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet