Συνελήφθη εφοριακός της ΔΟΥ Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνελήφθη εφοριακός της ΔΟΥ Κηφισιάς

Εφοριακός, υπάλληλος στην εφορία Κηφισιάς, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με την κατηγορία ότι απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να μη βεβαιώσει φορολογική παράβαση.

Έπειτα από καταγγελία λογιστή ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με την οποία όταν μετέβη στη ΔΟΥ Κηφισιάς για να διεκπεραιώσει υπόθεση πελάτισσας του σχετικά με φορολογική παράβαση, ο 57χρονος υπάλληλος απαίτησε τα χρήματα, προκειμένου να μη βεβαιώσει τη συγκεκριμένη παράβαση. Ο εφοριακός προκειμένου να πείσει τον λογιστή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, τον παραπλάνησε ότι το ύψος του προστίμου που έπρεπε να πληρώσει η πελάτισσα του ανέρχεται στα 2.500 ευρώ, αντί 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο λογιστής μετέβη το πρωί της Τρίτης 8 Ιουλίουστο γραφείο του 57χρονου υπαλλήλου και του παρέδωσε προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε βάρος του 57χρονου υπαλλήλου σχηματίστηκε δικογραφία με τη διαδικασία του αυτόφωρου για κακουργηματική δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet