Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε σχολεία, παγκάκια και στάσεις λεωφορείων στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε σχολεία, παγκάκια και στάσεις λεωφορείων στον Δήμο Κηφισιάς

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις  δημοτικών χώρων συγκέντρωσης κοινού, δημοτικών κτηρίων και σχολείων όλων των βαθμίδων στον Δήμο Κηφισιάς, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν και στο πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης και τα οποία εποπτεύει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά συνεργεία απολυμαίνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και το σχολικό λεωφορείο. Επίσης, προβαίνουν σε απολύμανση των στάσεων λεωφορείων, όπου παρατηρείται συγκέντρωση πολιτών, καθώς και σε πλατείες και δρόμους όπου συγκεντρώνονται και κάθονται οι νέοι.

«Πρόκειται για ένα ακόμα προληπτικό μέτρο που λαμβάνει ο Δήμος Κηφισιάς για την εμπόδιση μετάδοσης του κορωνοϊού» σημειώνει η διοίκηση. 

Επιπροσθέτως, ως προληπτικά μέτρα για την Covid-19 εφαρμόζονται τα εξής:

  • Μοριακά τεστ για τον  κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Ενίσχυσης της  καθαριότητας σε σχολεία και δημοτικά κτήρια.
  • Διενέργεια ελέγχων όλο το 24ωρο από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Τέλος, στον Δήμο Κηφισιάς έχει συσταθεί και το Τοπικό Ιατρικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους εθελοντές ιατρούς, που εισηγούνται και συμβουλεύουν τον Δήμο για τα μέτρα πρόληψης και θωράκισης της δημόσιας υγείας σε χώρους συγκέντρωσης πολιτών, όπως σχολεία, αθλητικά κέντρα κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet