Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας & ανύψωσης φρεατίων στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας & ανύψωσης φρεατίων στον Δήμο Κηφισιάς

Τα έργα του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζονται παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, λόγω του ιού Covid-19.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων, ενώ την επίβλεψη των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίες και των εργολάβων έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αρχιτέκτονας Αλέξιος Μακρής.

Ειδικότερα, η διοίκηση προχώρησε σε έργο ενίσχυσης του υφιστάμενου αντιπλημμυρικού δικτύου, το οποίο είναι μέσα στο περιορισμένο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα.

Πρόκειται για ένα έργο κατά το οποίο κατασκευάζονται και τοποθετούνται νέες σχάρες φρεάτιων-ομβρίων, σε σημεία όπου οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς έχουν εντοπίσει προβλήματα κατόπιν σχετικών αιτημάτων πολιτών.

Γίνονται παρεμβάσεις σε σημεία όπου  οι υφιστάμενες σχάρες και τα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν επαρκώς τα επιφανειακά όμβρια, ενώ ο εσωτερικός αγωγός έχει αυτήν την ικανότητα.

«Με το έργο αυτό περιορίζονται σημαντικά τα πλημμυρικά φαινόμενα» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 10 τμήματα οδών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Ανύψωση φρεατίων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη

Ολοκληρώνεται επίσης η εκτέλεση του έργου ανύψωσης φρεατίων αγωγών επί των οδοστρωμάτων του δημοτικού οδικού δικτύου, βάσει μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σκοπός του έργου, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι η ανύψωση της στάθμης φρεατίων ομβρίων και ακαθάρτων, τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με αυτό του οδοστρώματος. Αρκετές φορές οι οδηγοί αντιλαμβάνονται αυτήν την υψομετρική διαφορά ως λακούβα στον δρόμο, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Με την ανύψωση των φρεατίων επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς η στάθμη του δρόμου ευθυγραμμίζεται με το ύψος των φρεατίων» προσθέτει ο Δήμος.

Οι παρεμβάσεις  με το έργο ανύψωσης φρεατίων πραγματοποιούνται σε φρεάτια μεγάλων τμημάτων οδών σε Κηφισιά Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet