Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό στη Ν. Ερυθραία – Νέα έκκληση του Δήμου Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό στη Ν. Ερυθραία – Νέα έκκληση του Δήμου Κηφισιάς

Αυξημένη ζήτηση νερού παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Νέα Ερυθραία. Οι καταναλώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πτώση πίεσης και χαμηλή αναπλήρωση των υδατικών αποθεμάτων στη δεξαμενή αποθήκευσης στο υδραγωγείο Νέας Ερυθραίας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

Ο τελευταίος παρακαλεί τους καταναλωτές να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην οικονομία νερού, με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, όπως το κλείσιμο της βρύσης όταν σαπουνίζουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα, τον έλεγχο για τυχόν διαρροές, παρακολουθώντας τον μετρητή νερού, όταν όλες οι παροχές είναι κλειστές, το πλύσιμο του αυτοκινήτου σε εξωτερικούς χώρους με έναν κουβά αντί για λάστιχο κ.ά.

Νέα έργα για το νερό

Στη συνέχεια ο Δήμος σημειώνει ότι αρμοδιότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας είναι η διασφάλιση της επάρκειας του νερού στην υδροδοτούμενη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την οποία σε περιπτώσεις σοβαρών βλαβών και προκειμένου να αποφευχθούν οι εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης, το δίκτυο ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας να τροφοδοτείται από αυτό της ΕΥΔΑΠ.

Τα τελευταία χρόνια, όπως προσθέτει ο Δήμος, πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στον τομέα της Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και ίδιους πόρους του Δήμου Κηφισιάς. «Με την ολοκλήρωση των έργων θα ενισχυθούν σημαντικά οι υποδομές και θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας με έμφαση τόσο σε βασικά λειτουργικά και τεχνικά θέματα, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας του νερού» υπογραμμίζει ο Δήμος και αναφέρει ενδεικτικά τα εξής:

  • 2018: Αντικατάσταση του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης. Οι περισσότεροι από τους δευτερεύοντες αγωγούς ήταν παλαιοί και παρουσίαζαν διαρροές.
  • 2019: Αντικατάσταση των τεσσάρων αντλιών μέσα στη δεξαμενή του συστήματος ύδρευσης.
  • 2020: Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας». Το έργο είναι ύψους 3.621.205,34 ευρώ και πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο και Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα αντικατασταθούν αγωγοί συνολικού μήκους 7.290m.
  • Αντικαταστάθηκαν δύο από τις τέσσερις αντλίες του συστήματος ύδρευσης στο πάρκο Σοφοκλέους, όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις του Δήμου.
  • Ξεκινούν εργασίες αποσκλήρυνσης για την καλύτερη ποιότητα νερού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet