Την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου τίμησε ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς & Βορείου Αττικής
Κοινωνία

Την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου τίμησε ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς & Βορείου Αττικής

Εκδήλωση μνήμης για τα 107 χρόνια από την 11η Νοεμβρίου 1912, ημέρα απελευθέρωσης της Χίου, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που, παρά τη βροχή, προσήλθαν για να τιμήσουν την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Χιώτες στη Ρουμανία – ιστορικές και καλλιτεχνικές μαρτυρίες με βάση, μνημεία και κοιμητήρια». Με την εμπεριστατωμένη ομιλία και την παράλληλη προβολή εικόνων αναδείχθηκε η παρουσία των Χίων της διασποράς και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και του εμπορίου. Την ομιλήτρια παρουσίασε η ταμίας του Συλλόγου, Αγγελική Καρμίρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιά, Γιώργος Θωμάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού και αθλητισμού της πόλης και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet