Την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας τίμησε ο Δήμος Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας τίμησε ο Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με μια όμορφη, ζεστή και νοσταλγική γιορτή για τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στο δημαρχείο Κηφισιάς, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.

Στο μήνυμά του προς τα μέλη και τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με σεβασμό και τιμή και παράλληλα τους ευχαριστεί για τα όσα έχουν προσφέρει στις νεότερες γενιές. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι τα πρόσωπα αυτά που στηρίζουν διαχρονικά με την αγάπη τους, τη γνώση τους και την κατήχηση τους τις οικογένειες τους. Είναι επίσης τα άτομα που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών τους, στις δύσκολες περιόδους της οικονομικής κρίσης αν και οι ίδιοι ήταν μεγάλα θύματα των μνημονιακών πολιτικών. Οφείλει το κράτος να αποκαταστήσει τη θέση τους, ως δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς.

»Ο Δήμος μας φροντίζει μέσω πλούσιων και πρωτότυπων δράσεων και προγραμμάτων να σταθεί πλάι τους, με ολοένα και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και της ποιότητας της ζωής τους. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας δεν λειτουργούν μόνο ως Κέντρα Φιλίας, αλλά ενισχύουν με ενεργητική απασχόληση το δημιουργικό ρόλο που έχουν στη σύγχρονη κοινωνία τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου, το έμπειρο προσωπικό των ΚΑΠΗ».

Η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων – Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Επιχειρηματικότητας και Πρασίνου, Νίνα Βλάχου, τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εκείνη, που ο δήμαρχος της ανέθεσε την ευθύνη για δράσεις που αφορούν ανθρώπους της ωριμότητας. Σημείωσε ότι τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς αποτελούν Κέντρα Φιλίας και Αγάπης με πολλές παροχές για τους ηλικιωμένους. Τα υπέροχα μεγάλα «παιδιά» όπως χαρακτηριστικά είπε, συνεχίζουν να ζουν και να δρουν προς όφελος της οικογένειας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν για μια ακόμα φορά ότι η δράση και η Τέχνη δεν έχουν ηλικία με την παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται στα θεατρικά τμήματα, με καθηγήτρια την ηθοποιό – σκηνοθέτιδα Κική Αυγουστάτου. Μέλη των ΚΑΠΗ παρουσίασαν προσωπικές τους ιστορίες γεμάτες θέληση για ζωή, χαρά και δημιουργία από τα παιδικά, μαθητικά και συζυγικά τους χρόνια με εξαιρετική εκφραστικότητα.

Σπουδαία είναι, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, και η δουλειά που γίνεται στη χορωδία των ΚΑΠΗ, με τους χορωδούς να ερμηνεύουν τραγούδια Χατζιδάκι, με καθηγητή τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Στεφάνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας, δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Καραλή και η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με κόκκινα τριαντάφυλλα τα οποία μοίρασε το προσωπικό των ΚΑΠΗ στις εορταζόμενες και στους εορταζόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet