Τη μετονομασία της οδού Ιλισίων σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» προτείνει ο δήμαρχος Κηφισιάς
Κοινωνία

Τη μετονομασία της οδού Ιλισίων σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» προτείνει ο δήμαρχος Κηφισιάς

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, πρότεινε προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου, της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τη μετονομασία της κεντρικής οδού και δυτικής εισόδου του Δήμου, οδού Ιλισίων, σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη».

Ειδικότερα ο κ. Θωμάκος σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Συγχαίρω και ευχαριστώ τον κρητικό λαό και τους Χανιώτες για τα ρίγη συγκίνησης και τις εικόνες που προσφέρουν στο πανελλήνιο από νωρίς το πρωί. Καθώς ο μεγάλος νεκρός “κατεβαίνει” προς την τελευταία κατοικία του όλοι συνειδητοποιούμε ότι μένει αθάνατος στους αιώνες των Ελλήνων.

»Ο Δήμος Κηφισιάς, που ο μοναδικός μουσουργός αγάπησε και ανακηρύχθηκε -κατόπιν δικής του επιθυμίας- επίτιμος δημότης, τίμησε τη μνήμη του, όπως προβλέπεται.

»Ακούγοντας χθες, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένιωσα ότι οφείλουμε κάτι μεγαλύτερο. Κάτι περισσότερο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές προς εκείνον που πρόσφερε ανεκτίμητα στον Πολιτισμό και στην Αυτογνωσία μας.

»Γι’ αυτό προτείνω αυτή τη μεγάλη ημέρα προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου Κηφισιάς, της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τη μετονομασία της κεντρικής οδού και δυτικής εισόδου του Δήμου μας, οδού Ιλισίων, σε οδό “Μίκη Θεοδωράκη”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet