Τι συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στην πρώτη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τι συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς στην πρώτη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη

Η πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξή του και τέσσερα έκτακτα. Παρόντες μέσω διαδικτυακού προγράμματος ήταν 35 από τους 41 δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε σε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Δήμο Κηφισιάς για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών εν μέσω «Covid-19».

Στη συνέχεια ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στην απολύμανση που θα πραγματοποιηθεί στα σχολικά συγκροτήματα των Λυκείων και Γυμνασίων του Δήμου, καθώς και των Δημοσίων ΙΕΚ πριν την επαναλειτουργία τους, επισημαίνοντας ότι στις εν λόγω μονάδες έχουν τοποθετηθεί κλειστά καλαθάκια απορριμμάτων και αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα, ενώ έχει, όπως σημείωσε, δρομολογηθεί η ενίσχυση της καθαριότητάς τους με επιπλέον προσωπικό, για απολύμανση ειδικών επιφανειών.

Επίσης, ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε στην επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών του Δήμου και στην εμπιστοσύνη που έδειξαν σε αυτές οι πολίτες, ενημερώνοντας το Σώμα ότι «με καινοτόμες υπηρεσίες και νέες πρακτικές ο Δήμος στοχεύει να προσφέρει στους πολίτες προγράμματα Παιδείας, Επιμόρφωσης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Μέριμνας, Συναλλαγών με τις υπηρεσίες, Τοπικής Δημοκρατίας και Επιχειρηματικότητας».

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του Σαββάτου 2/5, με τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς, ο κ. Θωμάκος σημείωσε ότι «προκειμένου να καθοριστεί μια κοινή γραμμή με στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης και της επισκεψιμότητας στα καταστήματα του Δήμου μας, πρόκειται να επιτραπεί η επέκταση ατελώς τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διότι θα απαγορεύεται η λειτουργία του εσωτερικού τους χώρου».

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν ενημερώσεις και προτάσεις.

Όλα τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης εγκρίθηκαν. Μεταξύ άλλων το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, καθώς και η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας με τίτλο «Στερέωση κι αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων και προσθήκη στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου».

Για τη συζήτηση της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος και της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, εννέα παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με έγγραφό τους ζήτησαν την αναβολή τους προκειμένου να έχουν πληρέστερη ενημέρωση. Το αίτημα αναβολής επανήλθε στο Δ.Σ. και κατόπιν ψηφοφορίας (ισοψηφία 17-17) με την ψήφο ισχύος του προέδρου (μετράει ως διπλή),  ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων τα οποία και εγκρίθηκαν.

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού περιλαμβάνονταν σημαντικά θέματα όπως: μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου (Γούναρη, Καραϊσκάκη, Αιγίνης) ύψους 100.000 ευρώ καθώς και θέματα υγειονομικά, προετοιμασίας διετούς προσχολικής αγωγής, προμήθειας οικοδομικών υλικών, δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs κ.ά).  

Στη συνεδρίαση ψηφίστηκε επίσης, η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων εν όψει και της επαναλειτουργίας τους καθώς επίσης εγκρίθηκε και πόσο 118.700 ευρώ για επιχορήγηση αθλητικών σωματείων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet