Το κτήμα Συγγρού επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το κτήμα Συγγρού επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Επίσκεψη στο κτήμα Συγγρού πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΙΓΕ, Νικόλαο Θυμάκη και Αλέκο Κόκκαλη, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κληροδότημα Συγγρού, για τις τρέχουσες ενέργειες πυροπροστασίας του, με τη συνδρομή του Πράσινου Ταμείου, καθώς και για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει το σύνολο της έκτασης και των υποδομών που φιλοξενεί, σε συντήρηση και ανακαίνιση.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, κατά την παρουσίαση των εθελοντικών δραστηριοτήτων του Δήμου Αμαρουσίου στην προάσπιση του φυσικού κάλλους του κληροδοτήματος, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας που θα επιτρέπει την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους όσοι εργάζονται, εκπαιδεύονται ή περιηγούνται και αθλούνται σε αυτό το μοναδικό για την Αττική χώρο.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Η παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο κτήμα Συγγρού είναι σημαντική και έρχεται σε συνέχεια μίας σημαντικής ενέργειας που είναι η εγκατάσταση υδατοδεξαμενής με πόρους του Πράσινου Ταμείου, η οποία εξασφαλίζει πυροπροστασία για την ευρύτερη περιοχή. Ενώνουμε δυνάμεις με τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος και ευελπιστούμε σε ειδικότερες δράσεις που θα προστατέψουν και αναβαθμίσουν το κληροδότημα Συγγρού προς όφελος των κατοίκων όλης της Αττικής».

Παρόντες στην ενημέρωση του κ. Κ. Χατζηδάκη ήταν ακόμη οι γ. γραμματείς του ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Αραβώσης και Ευθύμης Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Νίκος Χιωτάκης και στελέχη της διοίκησης του ΙΓΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet