Video

Το… φλουρί έπεσε στην ενότητα των τριών Δ.Ε. στον Δήμο Κηφισιάς – VIDEO

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Δήμος Κηφισιάς την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα του δημαρχείου «Βασίλης Γκατσόπουλος».

Άμαξες έξω από το δημαρχείοΑμαξάς έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς

Η υποδοχή των επισκεπτών συνοδευόταν από μία έκπληξη, αφού έξω από το δημαρχείο βρίσκονταν παραταγμένες οι παλιές άμαξες της Κηφισιάς, με τους αμαξάδες ντυμένους με κοστούμια… παλιότερων εποχών.

Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε ασφυκτικά, από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Κοινοτικών Συμβουλίων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων (Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης), αλλά και από το πλήθος δημοτών που έσπευσαν να παρευρεθούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Εκδήλωση κοπή πίτας (φωτό1)Εκδήλωση κοπής πίτας (φωτό 2)

Ο δήμαρχος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο ότι, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή διαφωνεί με την «αντιδημοκρατική» συνένωση Δήμων που επιχείρησε ο «Καλλικράτης», εντούτοις είναι δεσμευμένη να «αφοσιωθεί και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες» του ενιαίου και «τρισδιάστατου» Δήμου Κηφισιάς.

Επίσης, ο κ. Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, «ανεξαρτήτως παρατάξεων», για τη συμβολή τους στο έργο που παράγει ο Δήμος, ενώ διαβεβαίωσε τους δημότες ότι όποια σκληρή αντιπαράθεση απόψεων λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει ως τελικό σκοπό το συμφέρον του πολίτη.

Τέλος, ο δήμαρχος προχώρησε σε σύντομο (σε τίτλους) απολογισμό του πρώτου τετραμήνου της θητείας της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι τέθηκαν οι βάσεις «για να ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα της νέας διοίκησης για το 2015».

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ευχήθηκε να «φύγουν όλα τα σύννεφα που υπάρχουν πάνω από την πατρίδα» και το 2015 να αποδειχθεί καλύτερο από το 2014 για όλους τους πολίτες.

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας βραβεύτηκαν δημότες και συλλογικότητες της πόλης, που έχουν βάλει τη δική τους «πινελιά» στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας του Δήμου Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν:

  • Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για την πεντηκονταετή προσφορά του στον τομέα της έρευνας και δράσης για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας
  • Ο Σταύρος Βόλκος, ως ο μακροβιότερος σύμβουλος από το 1950 ως το 2001, ο «γεροπλάτανος της Κηφισιάς».
  • Ο Άρις Τζιρακιάν, ο οποίος προσέφερε στον Δήμο νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, πλήρως  εξοπλισμένες.
  • Ο Δημήτριος Θανόπουλος, για τη στήριξή του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
  • Ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών και Κάτω Κηφισιάς, για την προσφορά δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές.
  • Ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, για τη συμβολή του κατά την περίοδο ανέγερσης του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας.
  • Το Σωματείο «Τα Παιδιά της Γης», για την προσφορά τροφίμων στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της περιοχής και τις οικογένειές τους.
  • Η Μαρία Καρδαρά, για την εθελοντική της προσφορά ως καθηγήτρια Αγιογραφίας στον Δήμο Κηφισιάς από το 2003.
  • Ο Νικόλας Βεσσαλάς, για την εθελοντική του εργασία στο Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς Γιάννης Λιανουδάκης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού του Αθλητισμού, της Επιχειρηματικότητας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στον Δήμο και πλήθος πολιτών.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας των αιρετών κέρδισε η δημοτική σύμβουλος Ευγενία Παπαδήμα και των πολιτών η Ειρήνη Δημάκη, αντιπρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών, από την Νέα Ερυθραία.

Το πρόγραμμα τελείωσε υπό τις μελωδίες της σοπράνο Κρίστης Καθαρίου, συνοδεία του μαέστρου της Φιλαρμονικής, Φίλιππου Χίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet