Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς συμμετείχε στο Erasmus+ KA210
Κοινωνία

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς συμμετείχε στο Erasmus+ KA210

Tο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς συμμετείχε στο Erasmus+ KA210. Στόχος του προγράμματος είναι να ενσωματώσει τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Τέλη Μάιου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος. Συμμετείχαν δάσκαλοι από Γαλλία, Τουρκία και Ελλάδα.

Στη σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρονται τα εξής:

Αδελφότητα της φύσης

«Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων Erasmus+ KA1 και KA3-Teachers4Europe, που πραγματοποιήθηκαν από το 2019 έως το 2022, το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων Erasmus+ ΚΑ210, με συντονίστρια χώρα την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα συντονίζει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Söke στο Κουσάντασι και συμμετέχουν το Τουρκικό Ίδρυμα Υπηρεσιών Νεολαίας και Εκπαίδευσης, TÜRGEV με έδρα την Κωνσταντινούπολη και ο γαλλικός εκπαιδευτικός οργανισμός AKSANTYS από το Παρίσι, που ιδρύθηκε με στόχο την ενσωμάτωση λύσεων τεχνολογίας αιχμής σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό παγκοσμίως και σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Siblinghood of Nature” (Αδελφότητα της φύσης) και έχει ως στόχο να ενσωματώσει τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των μαθητών, μαθητριών μας σε περιβαλλοντικά θέματα, να οικοδομήσει μια νέα βιώσιμη περιβαλλοντική συνείδηση και να αναβαθμίσει τη διεπιστημονική εκπαίδευση, ώστε να οδηγήσει σε βέλτιστα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. 

Το πρόγραμμα αυτό θα ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες κινητικότητας, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί μας θα αναπτύξουν δεξιότητες ψηφιακού εγγραμματισμού, θα ενισχύσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και θα αποκτήσουν εμπειρία στην εφαρμογή STEAM και κωδικοποίησης στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Κουσάντασι, 29 και 30 Μαίου 2023, με τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων από κάθε εκπαιδευτικό φορέα. Το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς εκπροσώπησε η συντονίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου μας, Βάσια Χασιώτη, και η συμβουλος εκπαίδευσης των δημοτικών σχολείων της Κηφισιάς, Δρ. Χαρά Μπούτα

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τους εταίρους και η ενημέρωση από τους συντονιστές σχετικά με τα στάδια υλοποίησης και ολοκλήρωσης του προγράμματος έως τον Ιούνιο του 2024.

Μετά τη λήξη της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία εκπαίδευσης όπου μας υποδέχτηκε θερμά ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Şerafettin YAPICI.  

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Εφέσου και στο χωριό Κιρκιντζές ή Ορεινή Έφεσος (Sirince), το χωριό που αναφέρεται από τη Διδώ Σωτηρίου στο μυθιστόρημα “Ματωμένα Χώματα”.  

Η επόμενη συνάντηση και εκπαιδευτικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία τον επόμενο Οκτώβριο.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του σχολείου μας Μένια Μαυράκη, για την πολύτιμη υποστήριξη και καθοδήγηση που μας παρείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet