Το «Mobility Week» στον Δήμο Κηφισιάς από τις 16/9
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το «Mobility Week» στον Δήμο Κηφισιάς από τις 16/9

Δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα, βόλτες με ηλεκτρικά πατίνια, περίπατοι στην πόλη της Κηφισιάς, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και πολλές άλλες δράσεις φέρνει το «Mobility Week» στον Δήμο στις 16-20 Σεπτεμβρίου.

Η ευρωπαϊκή εκστρατεία καθαρών και βιώσιμων μετακινήσεων που φέτος γιορτάζει το 20ό έτος, έρχεται και στον Δήμο της Κηφισιάς στο πλαίσιο του προγράμματος «SPARCS», με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για έναν πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Η δημοτική αρχή αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της: «Από την Πέμπτη 16 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα προωθήσουμε την κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέσα από μια σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους στον Δήμο της Κηφισιάς».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 

Παρασκευή 17 έως Δεύτερα 20 Σεπτεμβρίου

 • Περίπτερο στο κέντρο της Κηφισιάς (Κολοκοτρώνη και Λεβίδου) για την παρουσίαση των δράσεων του Δήμου για τη βιώσιμη κινητικότητα, την «έξυπνη» πόλη, την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη. 
 • Παρουσίαση ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι).
 • Test drive ηλεκτρικών πατινιών.

Κυριακή 19-9-21  

 • Car Free day – Το κέντρο της Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα.
 • Kif-e-Ride – Οργανωμένη βόλτα στην Κηφισιά με ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα (έναρξη 12.30μ.μ. από Κολοκοτρώνη και Λεβίδου).

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, δήλωσε σχετικά:

«Η Κηφισιά συμμετέχει στο μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “SPARCS”, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο μας να απορροφήσει πάνω από 500.000 ευρώ για το περιβάλλον. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη ακολουθώντας τη λογική “Σκέψου Παγκόσμια – Δράσε Τοπικά”.

»Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με στοχευμένες δράσεις. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών με εναλλακτικούς και οικολογικούς τρόπους».

Παράλληλα η δημοτική αρχή σημειώνει ότι εργάζεται για την ανάπτυξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στον Δήμο μέσω των εξής δράσεων:

 • «Υλοποιούμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «SPARCS» που έχει στόχο τη δημιουργία “έξυπνων” πόλεων, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 • Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο μας με συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Μέσω του ΣΒΑΚ θα προωθηθεί η ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας.
 • Μελετήθηκαν και θα υλοποιηθούν, μέσω του Πράσινου Ταμείου, 71 επιλεγμένες θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και αμαξιδίων ΑμεΑ στον Δήμο μας.
 • Ολοκληρώσαμε έργο ανάπλασης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Ερυθραίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
 • Φωτίζουμε τους δρόμους  του Δήμου μας με σύγχρονα led φωτιστικά, με ιδίους πόρους.
 • Αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο και βελτιώνουμε τα πεζοδρόμια για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, με ίδιους πόρους.
 • Εγκρίναμε έργο συντήρησης του δικτύου ποδηλατόδρομων στην Κηφισιά, με ιδίους πόρους.
 • Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το skatepark και δρομολογείται το έργο της πίστας skateboard στον Δήμο μας, στην οδό Γεωργίου Λύρα, Κάτω Κηφισιάς.

Aπό την πλευρά του ο εισηγητής και συντονιστής του προγράμματος SPARCS Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει να στηρίζει και να ενισχύει τη βιώσιμη ενέργεια και την “πράσινη” οικονομία με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλο τo φάσμα της βιώσιμης “πράσινης” ενέργειας. Μέσα από το “Mobility Week” θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν την “πράσινη” μετακίνηση, να ενημερωθούν και να φανταστούν την πόλη μας με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

»Η Κηφισιά είναι πόλη πράσινου, ας την κάνουμε όλοι μαζί μια “πράσινη” πόλη μέσα από τη βιώσιμη ενέργεια, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα και φροντίζοντας το φυσικό μας περιβάλλον.

»Το πρόγραμμα “SPARCS” είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) όπου με διαγωνιστικές διαδικασίες και πολύ αυστηρά κριτήρια επιλέχθηκαν 7 ευρωπαϊκές πόλεις για να δημιουργήσουν ένα αειφόρο δίκτυο “έξυπνων” πόλεων, θετικής βιώσιμης ενέργειας και κοινότητες μηδενικού άνθρακα.

»Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο μόνος ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

»Τα αποτελέσματα, οι προτάσεις και οι δράσεις των επτά πόλεων του προγράμματος “SPARCS” θα υιοθετηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον σχεδιασμό της Ευρώπης του αύριο, στους ανωτέρω τομείς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet