Τριήμερη εκδρομή των μελών των ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς σε Πήλιο, Σκιάθο και Βόλο
Κοινωνία

Τριήμερη εκδρομή των μελών των ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς σε Πήλιο, Σκιάθο και Βόλο

Μια υπέροχη τριήμερη εκδρομή απόλαυσαν από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στο Πήλιο, τη Σκιάθο και τον Βόλο, τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς. Εντυπωσίασαν τους εκδρομείς οι εναλλαγές των τοπίων και η φυσική ομορφιά, ενώ ήταν μια καλή ευκαιρία για ψυχαγωγία και επιμόρφωση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Πρώτος σταθμός της εκδρομής ο Βόλος και στη συνέχεια η Μακρινίτσα, που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως «το μπαλκόνι του Πηλίου». Η Μακρινίτσα είναι ένα από τα ιστορικότερα χωριά του Πηλίου, που διατηρεί μέχρι σήμερα σχεδόν αναλλοίωτη την παραδοσιακή της φυσιογνωμία. Ακολούθησαν η Πορταριά και τα Χάνια.

Την επόμενη ημέρα μετέβησαν στην Αμαλιάπολη, έξω από τον Αλμυρό, όπου τους περίμενε ο καπετάν Κώστας με το πλοίο του, για την ημερήσια κρουαζιέρα προς τη Σκιάθο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τα μέλη των ΚΑΠΗ τραγούδησαν και χόρεψαν εν πλω. Στη Σκιάθο επισκέφθηκαν το Μουσείο του Παπαδιαμάντη και γεύθηκαν τα τοπικά εδέσματα.

Την τρίτη μέρα πραγματοποίησαν μια υπέροχη βόλτα στο καταπράσινο Πήλιο. Στην Τσαγκαράδα, με την πλατεία της και τον μοναδικό πλάτανο των 1.000 ετών, στο Πέτρινο Δημοτικό με τις ανθισμένες ζέρμπερες. Εικόνες όμορφες γεμάτες χρώματα και αρώματα. Παντού πλατάνια και τρεχούμενα νερά, φλαμουριές να μοσχοβολούν και φιλόξενοι άνθρωποι… Στις Μηλιές επισκέφθηκαν τον ναό των Ταξιαρχών, με τις μοναδικές αγιογραφίες του και το Λαογραφικό Μουσείο.

Μια ξεχωριστή εκδρομή γεμάτη από εικόνες της πανέμορφης πατρίδας μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet