Χρηματοδοτήσεις έργων και συνδρομή στην ανακύκλωση από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κηφισιά

Χρηματοδοτήσεις έργων και συνδρομή στην ανακύκλωση από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Κηφισιάς

Στη βαρύτητα που δίνει ως περιφερειάρχης Αττικής στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, υποδομών και του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020», αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κηφισιά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο ενημερώθηκε για σειρά από σημαντικά έργα που ο Δήμος ζητά να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια, ενώ υπήρξε διεξοδική συζήτηση και για τις δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής να μετεξελιχθεί σε μιαν πρότυπη Περιφέρεια σε ζητήματα ανακύκλωσης.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον δήμαρχο σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, 180 καφέ κάδους και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.

Ο κ. Πατούλης κατέφθασε στην Κηφισιά, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Β. Κόκκαλη,

Στη διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ζ. Κασιμάτη, Ν. Βλάχου, Α. Κουρέπης, Α. Μακρής και B. Αυλήτης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Π. Αντωνιάδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος, Γ. Σκορδίλης.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για τη χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου στο ρέμα Κοντοχρήστου, για την υλοποίηση του έργου που αφορά αθλητικό συγκρότημα με κολυμβητήριο στην Κάτω Κηφισιά, τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας, καθώς και την ένταξη έργων οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης.

Ο περιφερειάρχης, αφού άκουσε τα σχετικά αιτήματα, επεσήμανε ότι έχει ζητήσει από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη να έχουν στενή συνεργασία με τους συναδέλφους τους στον Δήμο, προκειμένου να γίνει προτεραιοποίηση των ώριμων έργων, καθώς και των έργων που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.

Μετά το πέρας της παράδοσης του εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Κηφισιάς, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Σήμερα είχα τη χαρά να συζητήσω με έναν άξιο και έμπειρο συνάδελφο, τον Γιώργο Θωμάκο, για τα αναπτυξιακά έργα και τις δυνατότητες συνεργασίας με τον Δήμο Κηφισιάς.

»Επιπλέον συζητήσαμε για τα βήματα που απαιτούνται, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος μας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανακύκλωση 2020” για μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Είναι σημαντικό στην προσπάθεια μας αυτή, για να αναδειχθεί η Περιφέρεια Αττικής σε πράσινη Περιφέρεια, πρότυπη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να έχουμε σύμμαχο και τον Δήμο της Κηφισιάς.

»Βασική αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα φιλοσοφία και κουλτούρα στους πολίτες, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ένταξη της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα μας. Μαζί με τους πολίτες και τους Δήμους, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργούμε μια αλυσίδα με ισχυρούς κρίκους.

»Σήμερα παραδώσαμε ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο για καφέ κάδους, καθώς και εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Πρόκειται για εργαλεία απαραίτητα στην πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης. Με συγκεκριμένο σχέδιο και οργανωμένη στρατηγική η οποία υλοποιείται σταθερά, μήνα με το μήνα, τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα μετρήσιμα.

»Είμαι βέβαιος ότι ο εξοπλισμός που παραδίδεται σήμερα στα στελέχη του Δήμου Κηφισιάς θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που φθάνουν τελικά προς εναπόθεση στο ΧΥΤΑ.

»Είμαι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας καθώς ο πρώτος και δεύτερος βαθμός της Αυτοδιοίκησης σήμερα στην Αττική είναι ενωμένοι. Μέσα από τη στενή συνεργασία μας θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες υποδομές που θα αποτελέσουν το εχέγγυο για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες μας και για το καλό των παιδιών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Θωμάκος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα, δεν συμβαίνουν τουλάχιστον τριάντα χρόνια που παρακολουθώ την Αυτοδιοίκηση.

»Η Περιφέρεια Αττικής και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, προσφέρουν σήμερα στον Δήμο μας πολύ αξιόλογο υλικό για τον μεγάλο σκοπό της ανακύκλωσης και γενικά βέβαια για το περιβάλλον και την καθαριότητα.

»Ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο με πολλές δυνατότητες προσαρμοσμένο στην ανακύκλωση των βιοαποβλήτων, που είναι βασικός σκοπός του Δήμου μας.

»Στον Δήμο Κηφισιάς εκπονούνται δύο σημαντικές μελέτες για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και τη τοπική διαχείριση των απορριμμάτων. Διαθέτουμε υψηλή κουλτούρα ανακύκλωσης αλλά και περιβαλλοντικών δράσεων.

»Οι πολίτες ανταποκρίνονται σε πολύ υψηλό βαθμό στα ανάλογα καλέσματα και έρχεται η Περιφέρεια σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής να μας δώσει μία πραγματική ώθηση σε ένα σκοπό που δεν είναι πια τοπικός, αλλά εθνικός και πανευρωπαϊκός.

»Η Περιφέρεια και στη συνέχεια οι Δήμοι αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά, όχι για να τρέξουμε, αλλά για να πετάξουμε. Πρέπει να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές μαζί με τα νέα απορριμματοφόρα, να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες μας και πολύ σύντομα να έχουμε σημαντικά ρεκόρ στον τομέα της ανακύκλωσης.

»Ειδικότερα για τον Δήμο μας, Δήμο πρασίνου, Δήμο κηπούπολης, που τα πράσινα απορρίμματα αποτελούν μεγάλο πρόβλημα, ο σκοπός είναι ακόμα πιο απαιτητικός.

»Αναμένουμε, επίσης, από την Περιφέρεια Αττικής, το συντομότερο να παραλάβουμε και την κινητή μονάδα πράσινου σημείου.

»Ευχαριστούμε κ.Περιφερειάρχα για τη συμπαράσταση και τη συνεργασία, για τη σημερινή προσφορά, αλλά και για ό,τι κάνατε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με όλες τις κοινωνικές και άλλες προσφορές στους Δήμους και στην κοινωνία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet