Χώρο για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων αναζητεί ο Δήμος Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χώρο για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων αναζητεί ο Δήμος Κηφισιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα (αρ απ 353/19) για την αναγκαιότητας αγοράς ή εκμίσθωσης οικοπέδου (αγροτεμαχίου ή μετά κτίσματος) κατάλληλου για την εγκατάσταση καταφυγίου ζώων συντροφιάς του Δήμου Κηφισιάς.

Με την υπ΄ αρ. πρωτ. 42256/3-6-2019 πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», δίδεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ύψους 300.000,00 ευρώ, την οποία ο Δήμος επιθυμεί να αξιοποιήσει.

Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Κηφισιάς σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου, προσπαθεί, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, για την εύρεση κατάλληλου χώρου, ώστε να πραγματοποιηθεί η ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς τονίζει ότι υπάρχει εξαιρετική δυσκολία επί του θέματος, καθώς απαιτούνται πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ενδεικτικά αναφέρει ότι το καταφύγιο θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 150μ. από κατοικία, να είναι τουλάχιστον επιφάνειας τεσσάρων στρεμμάτων και να επιτρέπεται και από τη χρήση γης της περιοχής.

Σχετικά με τις δράσεις του για την προστασία των ζώων ο Δήμος επισημαίνει ότι:

Συνεχίζει την παράδοση ζωοφιλίας που έχει εγκαινιαστεί τα τελευταία χρόνια. Αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά ζητήματα που αφορούν στα αδέσποτα, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους και κάνοντας πράξη την αγάπη προς τα ζώα.

Η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς ενισχύεται από τον Δήμο, αλλά και από προσφορές εθελοντών και συντονίζει μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες όλο το έργο της φροντίδας των αδέσποτων ζώων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Έχουν δημιουργηθεί τέσσερις μικρές δομές προσωρινής παραμονής ζώων και έχουν πιστωθεί σχετικά κονδύλια για τη φιλοξενία τους στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Μια σημαντική δραστηριότητα της Επιτροπής Ζωοφιλίας είναι η καθιέρωση των σαββατιάτικων «Puppy Day», που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2014. Σκοπός της δράσης είναι τα άστεγα τετράποδα μέσω της προβολής τους να αποκτούν μια ζεστή αγκαλιά, μια δική τους στέγη. «Puppy Day» διοργανώνεται και αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 από τις 12:00 έως τις 16:00 στο Shoppingland (Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet