Ψήφισμα για την καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης από την Κοινωνία Παρούσα στο Δ.Σ. Κηφισιάς
Κοινωνία

Ψήφισμα για την καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης από την Κοινωνία Παρούσα στο Δ.Σ. Κηφισιάς

Με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη και της επικεφαλής και δημοτικής συμβούλου, Αγγελικής Παπάζογλου, κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου, το παρακάτω ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο έγινε αποδεκτό με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς. Στη συνεδρίαση δεν παρίσταντο οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι: Β. Βάρσος, Π. Κανακάκης, Αν. Μήλας και Γ. Καπάτσος.

Tο ψήφισμα

Στις 7 Οκτώβρη 2020 θα ολοκληρωθεί μία από τις μεγαλύτερες δίκες στη νεότερη ελληνική ιστορία, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και των δολοφόνων των θυμάτων της. Επτά χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, καθώς και τη σταδιακή αποκάλυψη πολλαπλών και ειδεχθών εγκληματικών πράξεων, οι δικαστές θα αποφανθούν.

Η δίκη αυτή θα σφραγίσει τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας γιατί οι τεράστιες συνέπειες της απόφασης θα έχουν προεκτάσεις στο μέλλον και στη ζωή της νέας γενιάς, που κινδυνεύει, πέραν των άλλων, από έναν ζόφο, που έρχεται από τα παλιά, με δήθεν εκσυγχρονισμένο ενίοτε λόγο, που απλώνεται παντού και πυκνώνει. Γιατί σε πολλά σημεία της Ευρώπης ο φασισμός, η ακροδεξιά, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός σηκώνουν και πάλι κεφάλι. 

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ορθώσουμε και εμείς το ανάστημά μας και, ακολουθώντας την πρακτική και άλλων δήμων της χώρας μας, να υιοθετήσουμε το παρόν ψήφισμα.

Για τους λόγους που με πληρότητα αναλύθηκαν στη δημόσια δίκη και που τεκμηριώνουν απολύτως τις ευθύνες για πλήθος εγκληματικών πράξεων, μελών της Χρυσής Αυγής, ως Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, με απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη προς τη δικαιοσύνη, ζητούμε να υπάρξει σχετική καταδικαστική απόφαση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet