Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς
Κοινωνία

Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς

Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα, συνοδεύμενο με κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς.

Σε αυτό αναφέρει:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  δεν αξιοποίησε τον χρόνο που είχε διαθέσιμο από το  «lockdown» ως τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση για την κοινωνία. Δεν έλαβε δηλαδή όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική θωράκιση της εκπαίδευσης, παρ’ ότι είχε τον απαιτούμενο χρόνο να το σχεδιάσει.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αντί να προτείνει νέα μέτρα προστασίας, όπως ζητούν οι μαθητές, επιχειρεί να τους εκφοβίσει με τελεσίγραφο που εξέδωσε το υπουργείο για την κάλυψη των χαμένων ωρών μαθημάτων τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων. Επίσης, καθιστά στα υπό κατάληψη σχολεία υποχρεωτική την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς στηρίζει τα αιτήματα των μαθητών – εκπαιδευτικών και γονέων, για ασφαλή λειτουργία των σχολείων, που περιλαμβάνουν:

  • 15μελή τμήματα – περισσότερες αίθουσες, 
  • προσλήψεις εκπαιδευτικών, 
  • προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, 
  • δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και καθηγητές. 

Το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. κρίνεται απροετοίμαστο και ανεπαρκές. Αποτελεί μια επικοινωνιακή φούσκα!

Αδυνατεί να παραδώσει ακόμα μάσκες με σωστές διαστάσεις στα σχολεία (αρχικά ήταν μεγάλες, τώρα είναι μικρές…), αλλά ταυτόχρονα δείχνει άμεσα αντανακλαστικά, κάνοντας  απευθείας αναθέσεις σε πολιτικούς φίλους… 

O ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με ρεαλιστικές προτάσεις, έδωσε και δίνει καθημερινά τη μάχη στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet