Σε εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ συμμετέχει ο Δήμος Κηφισιάς
Κοινωνία

Σε εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ συμμετέχει ο Δήμος Κηφισιάς

O Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην 4η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή κατανάλωση του αλκοόλ που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς «ΙΟΑΣ», υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκστρατεία διεξάγεται με την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo και σκοπός της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Drink IQΤο Drinκ IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο δημότης μεταφέρεται και με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.

Πρόγραμμα «Αλκοόλ μετά τα 18»Στην ιστοσελίδα της ΕΕΚΠΠΥ (Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής Υγείας) και συγκεκριμένα στο παράρτημα Αλκοόλ & Ανήλικοι περιλαμβάνονται πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί». Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet