Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τη μαθητική νεολαία να… επιχειρήσει
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τη μαθητική νεολαία να… επιχειρήσει

Έντονο ενδιαφέρον επέδειξαν οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση για τη νεανική επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο δημαρχείο Κηφισιάς.

Για δεύτερη χρονιά, το δημαρχείο του Δήμου πλημμύρισε από νιάτα που διψούν να μάθουν πώς καινοτόμες ιδέες μπορούν να μετουσιωθούν σε επιχείρηση. Εκπρόσωποι πέντε γνωστών εταιρειών μίλησαν στους μαθητές με αμεσότητα παραθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες και παροτρύνοντΆς τους να τολμήσουν και αυτοί ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μια δύσκολη και διαφορετική εποχή. Τα παιδιά έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον στο να αποκτήσουν νέες γνώσεις και παρακολούθησαν με προσοχή τα βήματα που ακολούθησαν πετυχημένοι σήμερα επιχειρηματίες προκειμένου η ιδέα τους να γίνει πράξη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Ο Δήμος Κηφισιάς με σταθερά βήματα παρακινεί τους νέους να παράγουν ιδέες, καθώς οι έτοιμες λύσεις των προηγούμενων ετών ανήκουν στο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό με σειρά ενεργειών ενθαρρύνει τη νεανική, αλλά και τη μαθητική επιχειρηματικότητα. Κατά την περσινή χρονιά στον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας δύο σχολεία του Δήμου μας βραβεύθηκαν με πρωτότυπες ιδέες. Φέτος ο Δήμος έρχεται να αγκαλιάσει 24 προτάσεις νέων επιχειρηματιών και να τις πάει ένα βήμα παρακάτω μέσω του προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Η επιχειρηματικότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας μας και για αυτό όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Αυλήτης τόνισε ότι: «Τα νιάτα θα μας πάνε πιο μπροστά, θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης. Είστε το μέλλον μας, τολμήστε και θα βρείτε αρωγό στην προσπάθεια σας τον Δήμο Κηφισιάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο η οποία τόνισε ότι «την ανάπτυξη δεν αρκεί να την περιμένουμε, πρέπει να την φτιάξουμε οι ίδιοι και η διοίκηση είναι διατεθειμένη να παρέχει εφόδια στη νεολαία προκειμένου να προχωρήσει».

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ομιλητή τον Paul Ευμορφίδη ιδρυτή και πρόεδρο της Coco-Mat, ο οποίος κέρδισε αμέσως τα βλέμματα και την προσοχή των παιδιών με παραδείγματα, αλλά και με διάλογο που άνοιξε μαζί τους. «Η πρώτη ύλη είναι δωρεάν στη χώρα μας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και να δημιουργήσετε προϊόντα που θα μπορέσετε να τα διοχετεύσετε σε όλο τον κόσμο», τους είπε και τους προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τα χέρια και το μυαλό τους.

«Είναι σημαντικό να μπορείς να αξιοποιείς τις δυνατότητές σου και να είσαι ευέλικτος» προέτρεψε τους μαθητές η Θάλεια Κιούση, από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους, η οποία παρουσιάζοντας τη δράση της προσπάθησε να παρακινήσει τους νέους να αναζητήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά. «Ένας καινούργιος κόσμος μπορεί να ξεκινήσει γιατί όχι από μένα και από σένα» τόνισε κλείνοντας την παρουσίασή της.

Την προσωπική ιστορία της και τη σκληρή δουλειά που ακολούθησε προκειμένου το όραμά της να γίνει πράξη παρουσίασε η Δανάη Μπεζαντάκου από την εταιρεία Νavigator shipping consultants, kefi sa. «Ξεκίνησα να εργάζομαι από τα επτά μου χρόνια κολλώντας φακέλους στην εταιρεία των γονιών μου» είπε και συνέχισε «αφήστε τη μιζέρια, ξεκινήστε να κάνετε βήμα-βήμα αυτό που θέλετε, πιστέψτε στον εαυτό σας και μην τα παρατάτε όταν αποτυγχάνετε».

Για τη δική τους πορεία προς το όνειρο και την πραγματοποίηση των στόχων τους έκαναν λόγο οι νησιώτες Δημήτρης Κρεμμύδας και Γιώργος Μαύρος, της εταιρείας Developgreece. «Σήμερα έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες αρκεί να τις αξιοποιήσουμε» είπαν και μετέφεραν τη δική εμπειρία. «Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Η δύναμη του επιχειρηματία είναι η ομάδα, βρήκαμε τα καλύτερα άτομα και έτσι προχωρήσαμε» τόνισαν.

«Μην το βάζετε κάτω με τις δυσκολίες, πρέπει να αγωνίζεστε για να κάνετε κάτι διαφορετικό» τόνισε από την πλευρά της η Βάλια Παπαδημητρίου από την εταιρεία 7indigo new media, και συμπλήρωσε ότι «δίπλα σας σε αυτό το εγχείρημα πρέπει να έχετε θετικούς ανθρώπους».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο Αργύρης Τζικόπουλος, γενικός διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece καθώς και η Mαρία Γιαννέτου, υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA GREECE. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Βαγγέλη Αυλήτη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οργάνωσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς.

Ο Δήμος Κηφισιάς εδώ και δύο χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της επιχειρηματικότητας με ομιλίες, ημερίδες, δράσεις, αλλά και προγράμματα που, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, βοηθούν τους νέους να οραματιστούν και να τολμήσουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet