12 κρούσματα κορωνοϊού σε 930 rapid tests στην Κηφισιά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

12 κρούσματα κορωνοϊού σε 930 rapid tests στην Κηφισιά

Για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού διοργανώθηκε στον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δράση διενέργειας δωρεάν rapid tests, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέας Κηφισιάς, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν 930 rapid tests και προέκυψαν 12 θετικά. Τα αποτελέσματα της Κυριακής, στο συγκεκριμένο μεγάλο δείγμα έδειξαν χαμηλό βαθμό θετικότητας. Τα αρνητικά αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι ήταν θετικοί στο ιό ενημερώθηκαν μέσω τηλεφώνου και τους δόθηκαν κι οι απαραίτητες οδηγίες.

Η ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία διενέργειας των tests, μετά και την έκκληση του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς οικογένειες, πολίτες και νέοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στη δράση για τη διακοπή της διασποράς του ιού στην κοινότητα, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι, παρά τη μεγάλη προσέλευση, οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν γρήγορα καθώς η διαδικασία εξέτασης διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και προσφέρει διάγνωση χρήσιμη για τους ίδιους τους εξεταζόμενους αλλά και για την Πολιτεία.

Ο κ. Θωμάκος και ο αντιδήμαρχος Εποπτείας Μέτρων κατά του κορωνοϊού, Ευάγγελος Αυλήτης, επόπτευσαν τη διαδικασία και συζήτησαν με τους πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, τον εμβολισμό και τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Ο Δήμος Κηφισιάς ευχαριστεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε την πόλη, τους υπαλλήλους του τμήματος Κοινωνικού Σχεδιασμού και την υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, Μίνα Σωτηροπούλου, που οργάνωσαν υποδειγματικά και με τάξη τη δράση, καθώς επίσης τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Ύδρευσης, τη Δημοτική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία, για τη συνδρομή τους, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet