2ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας: 40 μαθητές από το πρόγραμμα Erasmus+ επισκέφθηκαν την Ελλάδα
Κοινωνία

2ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας: 40 μαθητές από το πρόγραμμα Erasmus+ επισκέφθηκαν την Ελλάδα

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+KA229 με τίτλο «MAKE ME LIVE, I WILL LIVE, THE WORLD WILL LIVE», στο οποίο συμμετέχει το 2o Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, επισκέφτηκαν την πατρίδα μας 40 μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και την Ιταλία, από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2022. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές/τριες για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και να τους κινητοποιήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πανηγυρική έναρξη του προγράμματος παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν, μετά από σύντομη ομιλία του διευθυντή Παντελή Τσιώτα, ο Γ. Θωμάκος, δήμαρχος Κηφισιάς, ο κύριος Λαχανάς, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκ/σης του Δήμου, ο κύριος Σκορδίλης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Εθελοντισμού και Εξυπηρέτησης των Πολιτών και η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κυρία Νίνου.

Ακολούθησαν ομιλίες του υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας κυρίου Γκότζου με θέμα «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα» και του κυρίου Ζαφειρίου, περιβαλλοντολόγου, με θέμα «Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι χώρες των εταίρων». Ακολούθησε συζήτηση και παρουσιάσεις των θεμάτων από τις αντιπροσωπείες των άλλων χωρών.

Κάθε μέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές επισκέψεις.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet