3+1 προτάσεις της παράταξης +εργαζόμαστε προς τη δημοτική αρχή Κηφισιάς με αφορμή τη «Μήδεια»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

3+1 προτάσεις της παράταξης +εργαζόμαστε προς τη δημοτική αρχή Κηφισιάς με αφορμή τη «Μήδεια»

Με αφορμή την ταλαιπωρία που υπέστησαν, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρία «Μήδεια», κάτοικοι της Εκάλης, της Νέας Ερυθραίας και της Κηφισιάς, η δημοτική παράταξη +εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Χιωτάκη, υποδεικνύει στη διοίκηση του Δήμου τέσσερις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει, όπως σημειώνει ο συνδυασμός, να γίνουν άμεσα, ώστε να επανέλθει η πόλη στην κανονικότητα.

Ειδικότερα, η παράταξη +εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Από τη θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουμε πρώτα να ζητήσουμε «συγγνώμη», από τους συμπολίτες μας, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Συγνώμη, γιατί δεν μπορέσαμε εκ της θέσεώς μας να προσφέρουμε περισσότερα, αλλά οφείλουμε και την ενημέρωση σας για τη κατάσταση.

Ο Δήμος Κηφισιάς βρέθηκε απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει τη κακοκαιρία «Μήδεια», παρά το ότι είχε ενημερωθεί από την ΕΜΥ για την ένταση των φαινομένων.

Πιάστηκε χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, χωρίς να έχει τηρήσει τα προβλεπόμενα στο σχέδιο «Βορέας» της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, χωρίς μέσα, με προσωπικό ανεκπαίδευτο.

Φυσικό αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να ανταποκριθεί έγκαιρα στις χιλιάδες κλήσεις των πολιτών, που έμειναν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους τρεις έως έξι ημέρες και νύχτες, οι περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση.

Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής ήταν φιλότιμες, αλλά με το φιλότιμο δεν αντιμετωπίζονται σήμερα τα προβλήματα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Χρειάζονται σχέδιο, μεθοδικότητα, συντονισμός των οργανικών μονάδων του Δήμου, απρόσκοπτη επικοινωνία με τους δημότες, τεχνικά μέσα, μηχανήματα και βέβαια ορθή διαχείριση ανθρωπίνων πόρων.

Η «απολογητική» εμφάνιση του δημάρχου και των συνεργατών του στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε την αποτυχία της αντιμετώπισης της «Μήδεια», αφού έφταιγαν όλοι «οι άλλοι» μέχρι και το «πετρέλαιο στις γεννήτριες που πάγωσε»!

Προκειμένου να ελαφρύνουμε και να απαλύνουμε τους πολίτες από τις καταστροφικές επιπτώσεις και συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας, προτείναμε στην δημοτική αρχή τέσσερις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα:

  1. Εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και την πρόληψη φυσικών καταστροφών.
  2. Καταγραφή από υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των ζημιών που υπέστησαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.
  3. Καταγραφή επικίνδυνων δένδρων σε δρόμους και κατοικίες και κλάδεμα ή κοπή τους από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος.
  4. Απαλλαγή δημοτικών τελών σε πληγέντες συμπολίτες μας για δύο μήνες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του Δήμου, που προσήλθαν και εργάστηκαν, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, καθώς και τους εθελοντές, που βοήθησαν αδύναμους και εκλοβισμένους συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet