95 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για οστεοπόρωση στο ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

95 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν για οστεοπόρωση στο ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργάνωσε, από την Τετάρτη 9 έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς και εξετάστηκαν συνολικά 95 γυναίκες.

Ο κ. Απόστολος Κασιούρας, αρμόδιος αντιδήμαρχος, δήλωσε: «Αρκετές γυναίκες του Δήμου Κηφισιάς αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα που προσέφερε  μια σημαντική και συγχρόνως δωρεάν εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου τους για την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση, από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την άποψη πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων & τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, για τη συνεργασία».

Η επισκέπτρια Υγείας Ασημίνα Σωτηροπούλου, υπεύθυνη του ΚΕΠ, επισήμανε ότι η οστεοπόρωση είναι η συχνότερη πάθηση των οστών και χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα. Η πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι το κλειδί για την πρόληψη των καταγμάτων. Η διάγνωση γίνεται με την μέτρηση της οστικής πυκνότητας.

Στο πρόγραμμα προσέφεραν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες ο Κηφισιώτης Dr Ιωάννης Διoνυσιώτης, φυσίατρος και ο ομότιμος καθηγητής Ορθοπεδικής κ. Μεταξάς.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet