Επανέρχονται ηλεκτρονικά οι συνοικιακές συνελεύσεις στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επανέρχονται ηλεκτρονικά οι συνοικιακές συνελεύσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Προτάσεις και προβλήματα των πολιτών θα μεταφέρονται ξανά στη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς μέσω των συνοικιακών συνελεύσεων.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή εφαρμόζει την Ηλεκτρονική Δημοκρατία, πρόγραμμα το οποίο έχει αναπτυχθεί σε ελάχιστες ευρωπαϊκές πόλεις. Με την εφαρμογή αυτή ενισχύεται η σχέση του Δήμου με τους πολίτες που καλλιεργήθηκε μέσω των συνοικιακών συνελεύσεων (2015) και των συνοικιακών συμβουλίων (2017).

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο δίαυλος επικοινωνίας για ανταλλαγή απόψεων και ουσιαστικό διάλογο είναι πλέον ηλεκτρονικός, καθώς η τεχνολογία παρέχει τα μέσα που μπορούν να μας φέρουν κοντά από την άνεση του σπιτιού μας. Είναι η φυσική συνέχεια μετά από πάνω από 150 συνελεύσεις στις γειτονιές του Δήμου λόγω της υγειονομικής κρίσης, αλλά και της διευκόλυνσης των πολιτών να λάβουν μέρος στις συμμετοχικές διαδικασίες.

Οι τακτικές συνεδριάσεις σε επίπεδο συνοικίας που πραγματοποιούνταν σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία και ΚΑΠΗ, θα γίνονται τώρα μέσω της εφαρμογής  https://sinelefseis.kifissia.gr/.

Για τη χρήση της είναι απαραίτητη η αυθεντικοποίηση των χρηστών. Με την αναγραφή της οδού κατοικίας τους εντάσσονται αυτόματα στη συνέλευση της περιοχής τους.

Η εφαρμογή έχει τις δυνατότητες:

  • Live συμμετοχής σε συνοικιακή συνέλευση.
  • Αποστολής προβλήματος.
  • Αποστολής προτάσεων.
  • Διενέργειας ψηφοφοριών.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Δημοκρατίας, Νικήτας Κόκκαλης, αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συνέλευση της συνοικίας τους  προκειμένου να:

  • Εντοπίζονται τα προβλήματα της γειτονιάς τους.
  • Επιλύονται τα μικρά και καθημερινά τεχνικά θέματα που απαιτούν την άμεση παρέμβαση κάποιου συνεργείου.
  • Δρομολογούνται έργα και προτάσεις για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Σύντομα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες συνοικιακών συνελεύσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet