Ματαιώθηκε ελλείψει απαρτίας το Δ.Σ. Κηφισιάς – Είχε προηγηθεί επιστολή στην πρόεδρο από την παράταξη του Νίκου Χιωτάκη
Print Friendly, PDF & Email
Κηφισιά

Ματαιώθηκε ελλείψει απαρτίας το Δ.Σ. Κηφισιάς – Είχε προηγηθεί επιστολή στην πρόεδρο από την παράταξη του Νίκου Χιωτάκη

Να αναβάλλει για την επόμενη εβδομάδα τη σημερινή (21/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κάλεσαν την πρόεδρο του Σώματος Λίλα Παπαδημητρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης +εργαζόμαστε. Για την αναβολή προβάλλουν ως λόγο την απουσία του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, την παρουσία του οποίου θεωρούν επιβεβλημένη για να του υποβάλουν ερωτήματα που αφορούν για δεκάδες προβλήματα του Δήμου.

Τελικώς, η συνεδρίαση, που ξεκίνησε καθυστερημένα στις 8 το βράδη (σ.σ. 19.30 ήταν η ώρα έναρξής της), ματαιώθηκε ελλείψει απαρτίας, αφού στην αίθουσα βρέθηκαν μόλις 17 δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης +εργαζόμαστε προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Κυρία Πρόεδρε,

Είναι αποδεκτό από το σύνολο της αυτοδιοίκησης ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών έχουν αποδυναμώσει τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αφού έχουν αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων τους, οι οποίες έχουν μεταφερθεί απ΄ευθείας στον δήμαρχο, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών, με αντίθετη γνώμη της ΚΕΔΕ, αφαίρεσε τη δυνατότητα στις αντιπολιτεύσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να θέτουν θέματα προ Ημερησίας Διατάξεως ως έκτακτα θέματα.

Κυρία Πρόεδρε,

Στη τρέχουσα δημοτική περίοδο, με “έλλειμμα Δημοκρατίας” των συνεδριάσεων, μας καλείτε να συμμετάσχουμε σε Δημοτικά Συμβούλια με ελάχιστα τακτικά θέματα για διάλογο, ενώ δίνετε τη δυνατότητα για “συζήτηση Προ Ημερησίας” με διάρκειας 45΄ μόλις για 10 δημοτικές παρατάξεις και μάλιστα κάθε δύο συνεδριάσεις!

Κυρία Πρόεδρε,

Στη σημερινή 19η συνεδρίαση νομίζουμε ότι ολοκληρώνετε την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωση της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτευομένων παρατάξεων.

Σήμερα, μετά από 63 ημέρες(!), από την 20ή Ιουλίου,  αφού έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις, η 17η και η 18η, χωρίς να έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι δικαίωμα ερωτήσεων «προ ημερησίας διατάξεως», έχετε συμπεριλάβει πράγματι τον τίτλο “συζήτηση προ Ημερησίας”. Όμως, όχι συμπτωματικά, θα απουσιάσει από τη συνεδρίαση, προγραμματισμένα, άρα το γνωρίζατε, και δικαιολογημένα ο κ. δήμαρχος, στον οποίο έχουμε να απευθύνουμε ερωτήματα και προβλήματα του Δήμου.

Κυρία Πρόεδρε,

Σεβόμενοι τον θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου, αλλά και τους πολίτες που έχουμε αποστολή να υπηρετήσουμε, θέτοντας σε συζήτηση τα δεκάδες άλυτα προβλήματά τους στην Εκάλη, τη Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά, σας καλούμε να αναβάλετε τη σημερινή 19η Τακτική Συνεδρίαση για την προσεχή εβδομάδα, όπου με την παρουσία του δημάρχου να κάνουμε ωφέλιμη διαλογική συζήτηση για τις πόλεις και τους συμπολίτες μας, προτείνοντας θέματα, αναζητώντας λύσεις και κυρίως λειτουργώντας με σεβασμό στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης που όλοι υπηρετούμε.

Με εκτίμηση,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης: Νίκος ΧιωτάκηςΓιάννης Διονυσιώτης, Μαρία Κεφαλά Σαμαλτάνη, Αννα Κορογιαννάκη, Ανθούλα ΚαπετανάκηΣοφία ΠάντουΔημήτρης ΛιανόςΣτάθης ΚύρλοςΔημήτρης ΑνδρεαδάκηςΚώστας Τσιλιγκίρης, Γιώργος ΚατσίμπαςΒασίλης Καραγιαννάκης».     

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet