ΑΝΑΣΑ για Κηφισιά με Παν. Κανακάκη
Πολιτική

ΑΝΑΣΑ για Κηφισιά με Παν. Κανακάκη

Το σύνθημα “Αλλάζουμε το Τοπίο στην Κηφισιά” κυριάρχησε στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ την Κυριακή 23-2-2014, στο δημαρχείο της Κηφισιάς. Στη συνέλευση μίλησε ο πρόεδρος της κίνησης Παναγιώτης Κανακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε η ΑΝΑΣΑ μέσα κι’ έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στη συμμετοχή συλλογικοτήτων και κατοίκων που συνέβαλαν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “να ξεπεραστούν η αδιαφορία ή και ένοχη σιωπή του δημάρχου, σε περιπτώσεις όπως το χαράτσι της ΔΕΗ, η βιομάζα στο Καλυφτάκι, η διαχείριση απορριμμάτων, οι αδιαφανείς ή ασύδοτες αδειοδοτήσεις για διάφορες λειτουργίες κύρια ψυχαγωγίας, οι τοξικές ουσίες κ.ά.”

Ο κ. Π. Κανακάκης αναφέρθηκε επίσης στις επίπονες, αλλά ουσιαστικές διαβουλεύσεις με άλλες κινήσεις, με στόχο την κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές. Διαβουλεύσεις που, όπως τόνισε, έφθασαν ως του σημείου κοινής διακήρυξης αρχών, αλλά η διαφορά απόψεων για τον τρόπο επιλογής του υποψήφιου δημάρχου (γκάλοπ – επιλογή εκλεκτόρων – ανοιχτή λαϊκή συνέλευση) δεν οδήγησε σε συμφωνία για κοινή κάθοδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “η ΑΝΑΣΑ, κάνοντας πράξη τη σταθερή πρότασή της, από την αρχή των διαβουλεύσεων, κάλεσε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση τους κατοίκους του ενιαίου Δήμου. Εκεί οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από πληθώρα ερωταπαντήσεων και ομιλιών, να αναφερθούν στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητά τους και σε πολλές περιπτώσεις να προτείνουν λύσεις. Κάλεσε όλες και όλους και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση συμμετοχής τους στην εκλογική επιτροπή για τις δημοτικές εκλογές του Μάη, καθώς και για τις ομάδες εκπόνησης του προγράμματος της ΑΝΑΣΑ. Κάλεσμα που θα παραμένει ανοιχτό, για όσους συμπολίτες μας θέλουν να συμβάλουν.

Σημειώνεται ότι στη συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι κ.κ. Σκορδίλης και Θωμάκος, ως εκπρόσωποι των κινήσεων τους.

Ακολούθησε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων υποψηφίου δημάρχου. Προτάθηκε ο κ. Παν. Κανακάκης και δεν υποβλήθηκε άλλη υποψηφιότητα. Στη μυστική ψηφοφορία, ο υποψήφιος δήμαρχος, συγκέντρωσε ομόθυμη σχεδόν υποστήριξη. “Η όλη διαδικασία”, αναφέρεται από τη δημοτική κίνηση, “τόσο στη συζήτηση και την εκλογή υποψήφιου δημάρχου, όσο και τα επτά λευκά ψηφοδέλτια που μετρήθηκαν, αποτέλεσαν δείγμα πραγματικής δημοκρατίας, που σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο μια δημοτική αρχή οφείλει να αντιμετωπίζει τα ζητήματα”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet