Απέχουν από τη σημερινή διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς οκτώ παρατάξεις
Πολιτική

Απέχουν από τη σημερινή διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς οκτώ παρατάξεις

Απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς οκτώ από τις 14 παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι παρατάξεις ενημέρωσαν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σταύρο Ζαπάντη, και τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, με σχετική επιστολή τους στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι απέχουν των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «όχι για να κάνουν στείρα αντιπολίτευση, αλλά για να περιφρουρήσουν τους θεσμούς, την τοπική Δημοκρατία και το συμφέρον των συμπολιτών τους, το οποίο αποτελεί την ύψιστη και πρωταρχική τους υποχρέωση».

«Ζητάμε τη συνεργασία που εσείς επίμονα αρνείστε» τονίζουν οι οκτώ παρατάξεις στην ακόλουθη επιστολή τους:

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Δήμαρχε,

Οι 8 παρατάξεις μας, οι οποίες, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εκπροσωπούν πλέον του 50% των πολιτών, ξεκίνησαν την παρούσα δημοτική θητεία εκλέγοντάς σας ομόφωνα στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνοντας έμπρακτα στο πρόσωπό σας συναίνεση και εμπιστοσύνη, παρά τις προσβλητικές και προκαταβολικές «προειδοποιήσεις» του δημάρχου ότι τυχόν μη επίτευξη απαρτίας θα στηλιτεύεται επικοινωνιακά.

Εμπιστοσύνη ότι θα ασκούσατε τις αρμοδιότητές σας σύμφωνα με τον Νόμο και τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυρίως, όμως, ότι θα τηρούσατε τη θεσμική και αυτονόητη δημοκρατική σας υποχρέωση να σέβεστε και να διασφαλίζετε τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκπροσωπούν. Να παρέχετε έγκαιρη, πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Να συντονίζετε τις συζητήσεις ως πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων, δηλαδή του συνόλου των πολιτών και όχι ως πρόεδρος του δημάρχου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή σας η υποχρέωση δεν μπορεί να περιοριστεί και να καταργηθεί από κανέναν νόμο γιατί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αποτελεί αδιαμφισβήτητο περιεχόμενο της Δημοκρατίας.

Σας επισημαίνουμε ότι κάθε νόμος και εν προκειμένω ο Νόμος περί κυβερνησιμότητας πρέπει να ερμηνεύεται και να εφαρμόζεται υπέρ των πολιτών και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και όχι ως «δεκανίκι» και μοχλός κάλυψης της κάθε αδυναμίας των Διοικούντων ή προκάλυμμα της υπεροψίας, της αλαζονείας και των αντιλήψεων που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα απαντώνται.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς έχει αποκλίνει της δημοκρατικής λειτουργίας του, με δική σας ευθύνη, και αυτό αποβαίνει σε βάρος των πολιτών του Δήμου μας.

Η συναίνεση, την οποία επικαλείσθε και η συμμετοχή μας στην προετοιμασία και λήψη, τουλάχιστον των σημαντικότερων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με κορυφαίο παράδειγμα τη διαδικασία ενημέρωσης και ψήφισης των κανονιστικών αποφάσεων για τον καθορισμό των τελών του 2020, ήταν ψευδεπίγραφη.

Αποτελεί πολιτική και επικοινωνιακή μεθόδευση υφαρπαγής της ψήφου μας και της φίμωσης κάθε διαφορετικής άποψης, με μόνιμη δικαιολογία την έλλειψη του χρόνου, τη στιγμή που ο έγκαιρος προγραμματισμός είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης.

Μας καλέσατε για την υποβολή προτάσεων μόνο για το «θεαθήναι».

Η υποβολή από εμάς, τους εκπροσώπους 8 δημοτικών παρατάξεων εναλλακτικής πρότασης – Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος, αποτελεί απόδειξη ότι οι παρατάξεις μας θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν χωρίς φοβικά σύνδρομα, εμμονές, μικροψυχίες και ηγεμονικές συμπεριφορές και ότι δεν φοβόμαστε τη θεμελιώδη δημοκρατική διαδικασία της ανταλλαγής απόψεων και την ψηφοφορία στα πλαίσια του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλουμε όμως, στους πολίτες, τους οποίους εκπροσωπούμε, να αντισταθούμε:

  • Στις συνεχείς αυθαιρεσίες του προέδρου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του και την ανυπόστατη κατηγορία ότι όλοι εμείς «στέλνουμε το Δήμο στα βράχια» και ότι μόνο εκείνοι, οι ολίγοι, ενδιαφέρονται για τους πολίτες.
  • Στην περιφρόνηση των διαδικασιών και των διατάξεων του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μας και οδηγεί στην κατάλυση της λειτουργίας του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου μας.
  • Στον εμπαιγμό που  επιχειρείται και υλοποιείται σε βάρος των ΠΟΛΙΤΩΝ, με τη λήψη αποφάσεων που οι λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι, για δικούς τους λόγους μεθοδεύουν και ψηφίζουν.
  • Στην επιλεκτική πληροφόρηση και τροφοδότηση με στοιχεία που παρουσιάζονται στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σκοπίμως, πάντα την τελευταία στιγμή, κατά παράβαση κάθε νομοθετικής διάταξης και με αντικατάσταση των δεδομένων που έχουν ψηφιστεί στην Οικονομική και την Εκτελεστική Επιτροπή.
  • Στη σιωπηρή παράταση της θητείας των μελών των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου 3 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας.
  • Στη μη κάλυψη των θέσεων των αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων που σκοπεύατε να οικειοποιηθείτε, παρά τις εξαγγελίες σας περί ισότιμης συμμετοχής και προσφοράς όλων των παρατάξεων στη διοίκηση του Δήμου μας.
  • Την ουσιαστική άρνησή σας για ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ με τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Κατόπιν αυτών, επειδή αποστείλατε, νομιμοφανώς και όχι νομίμως, για την ίδια ημέρα στις 18.30 μμ ημερήσια διάταξη για την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία «στριμώχνετε» σε ένα τρίωρο 1) Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως 2) 19 θέματα μείζονος σημασίας για τον Δήμο 3) Συζήτηση επί του τεχνικού προγράμματος, στη συνέχεια δε, στις 21.30 (αμέσως μετά) δεύτερη ημερήσια διάταξη για την ειδική συνεδρίαση της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου, και διακινδυνεύετε ή και ενδεχομένως επιδιώκετε τη μη ορθή και ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων,

Για όλα τα παραπάνω, σας δηλώνουμε ότι σήμερα ΑΠΕΧΟΥΜΕ των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ΟΧΙ για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, όπως διαρκώς ισχυρίζεστε, αλλά για να περιφρουρήσουμε τους θεσμούς, την τοπική Δημοκρατία και το συμφέρον των συμπολιτών μας, το οποίο αποτελεί την ύψιστη και πρωταρχική μας υποχρέωση.

ΖΗΤΑΜΕ τη συνεργασία που εσείς επίμονα αρνείστε.

Το οφείλετε και το οφείλουμε, στους κατοίκους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης που το ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

  • Ανθρωπιά Έργα Τιμιότητα Ιστορία – Βασίλης Βάρσος
  • Βήματα Μπρος – Παναγιώτης Κανακάκης
  • Δημιουργία για την Κηφισιά – Χρήστος Καλός
  • Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιάς – Σάντυ Πατρινού
  • Επανεκκίνηση Τώρα – Γιώργος Παπαδόπουλος
  • Μπροστά με Διαφάνεια – Γιάννης Καπάτσος
  • Πόλη Δύναμη – Γιώργος Τσούλος
  • +εργαζόμαστε για τη Πόλη της Καρδιάς μας – Νίκος Χιωτάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet