Γ. Θωμάκος: Υλοποιούμε το όραμά μας για έναν σύγχρονο Δήμο Κηφισιάς
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Γ. Θωμάκος: Υλοποιούμε το όραμά μας για έναν σύγχρονο Δήμο Κηφισιάς

Στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, με μεγάλη παρουσία πολιτών, ο δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας – Εκάλης Γιώργος Θωμάκος παρουσίασε το έργο, το όραμα, σημεία του προγράμματός του και τους 89 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Θωμάκος τόνισε ότι οι εκλογές στον Δήμο Κηφισιάς θα κριθούν την πρώτη Κυριακή, στις 8 Οκτωβρίου, ότι δεν υπάρχει περίπτωση δεύτερης Κυριακής και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία. «Όχι στη χαλαρή ψήφο», είπε χαρακτηριστικά ενημερώνοντας τους πολίτες πως εάν ψηφίσουν με βάση τη συμπάθειά τους έναν δημοτικό σύμβουλο, μπορεί να έχουν άλλον δήμαρχο από αυτόν που πραγματικά επιθυμούν.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εκατόν εξήντα επτά διαγωνισμοί έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Περισσότερα από ποτέ. Η διοίκηση έφερε στον Δήμο ούτε λίγο ούτε πολύ 27 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Θα συνεχίσουμε να στερεώνουμε και να χτίζουμε έναν σύγχρονο, ανθρώπινο Δήμο με περισσότερο κέφι δημιουργίας από ποτέ, πλαισιωμένο από τα διαμάντια του συνδυασμού μας. Η έμφασή μας θα δοθεί στον Άνθρωπο. Για τον Άνθρωπο κάνουμε ότι κάνουμε. Στο κέντρο είναι ο Άνθρωπος». Αναφέρθηκε επίσης στις αναπλάσεις αλλά και τις πράσινες πολιτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο, επισημαίνοντας πως «Η Κηφισιά είναι ανάμεσα στις πρώτες πόλεις της Ευρώπης που έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής πόλης του αύριο».

Ο κ. Θωμάκος μίλησε για το όραμα αλλά και για τους κεντρικούς στόχους για την επόμενη θητεία και παρουσίασε τις διεκδικήσεις σε δημόσιες επενδύσεις, συγκοινωνιακές υποδομές, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, μεγάλα αντιπλημμυρικά, έργα που έχει στερηθεί ο Δήμος Κηφισιάς και η Βόρεια Αττική. Επίσης αναφέρθηκε σε οραματικά έργα για τον Δήμο όπως είναι το κέντρο πολιτισμού, τα νέα σχολεία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Συγκεκριμένα ανέφερε:

  • Επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ κατά τουλάχιστον δύο σταθμούς βορειότερα με σταθμό στη Νέα Ερυθραία.
  • Υπογειοποίηση κατόπιν μελέτης τμήματος του άξονα Λ. Κηφισίας – Ελευθερίου Βενιζέλου – Θησέως.
  • Βελτίωση εξόδων παράδρομων προς τον εθνικό αυτοκινητόδρομο.
  • Κατασκευή περιφερειακής οδού προς το Νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων.
  • Κατάργηση της παράλογης σύμβασης των πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.
  • Δημιουργία κέντρου πολιτισμού στην Κάτω Κηφισιά με την παραχώρηση οικοπέδων από το Υπουργείο Εργασίας.
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Ερυθραίας, με δημοπράτηση του ρέματος Κοντοχρήστου και ολοκλήρωση μελετών σε Νέα Κηφισιά κ.α.
  • Νέα σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας και το 9ο Δημοτικό σχολείο Αδαμών.
  • Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές με 2 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος από το κράτος

Μεταξύ άλλων η Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών προτάσσει: διεκδίκηση Κηφισιάς ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, ολοκλήρωση στην επικράτεια του Δήμου των μεγάλων εργολαβιών που επαναλαμβάνονται ετησίως (ασφαλτοστρώσεις – ηλεκτροφωτισμός – πεζοδρόμια – διανοίξεις οδών – αποχέτευση), διεκδίκηση έκτασης 111 στρεμμάτων πρώην camping Αδαμών για κοινωφελή χρήση, πεζόδρομοι γύρω από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, λειτουργία κολυμβητηρίου τον Αύγουστο, απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία και ένταξη του Δήμου στο δίκτυο κλιματικής ουδετερότητας και ανάλογες παρεμβάσεις

Ξεχωριστές αναφορές έκανε ο κ. Θωμάκος σε στόχους της επόμενης θητείας για Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Για τη Νέα Ερυθραία: δημιουργία δύο νέων σχολείων, μελέτη κατασκευής κλειστού προπονητηρίου, επέκταση δικτύου φυσικού αερίου. Για την Εκάλη επεκτάσεις ασφαλτοστρώσεων, ολοκλήρωση μονοπατιού και ασφαλτοστρώσεων της οδού Ρόδων και επέκταση φυσικού αερίου.

Ο κ. Θωμάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην παλιά διοίκηση επισημαίνοντας: «Η παλιά διοίκηση κατέρχεται στις εκλογές με νέο προσωπείο και παλιό στέλεχος του Δήμου. Πιο παλαιοκομματική από ποτέ, επιζητά κομματικό χρίσμα ως δεκανίκι και μάλιστα με αλαζονική συμπεριφορά που προσβάλλει τον πολίτη».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης. Επίσης παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ψυχικού – Φιλοθέης Μπάμπης Μπονάτσος, η πολιτευτής Φωτεινή Βρύνα, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι κομμάτων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet