Εμμένουν στην ένστασή τους κατά του Γ. Θωμάκου
Πολιτική

Εμμένουν στην ένστασή τους κατά του Γ. Θωμάκου

Εμμένουν στην ένστασή τους κατά της εκλογής του συνδυασμού του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Θωμάκου οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου Βασίλης Βάρσος, Νίνα Βλάχου και Αρχοντία – Ηλιάνα Στεφανάκου, παρά τις αποστάσεις που πήρε στην πρόσφατη ανακοίνωσή του για το θέμα ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Χιωτάκης (Αποστάσεις από την ένσταση κατά Γ. Θωμάκου παίρνει ο Ν. Χιωτάκης). Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις σύμβουλοι, μεταξύ άλλων, κατηγορούν για άγνοια τον συνδυασμό του κ. Γ. Θωμάκου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Διαβάζοντας στον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Θωμάκου για την ένσταση που ασκήσαμε, όπως είχαμε αναφαίρετο δικαίωμα, ενώπιων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ειλικρινά μείναμε εμβρόντητοι!

Και τούτο διότι δυστυχώς διαπιστώσαμε, για ακόμη μία φορά, την άγνοια που διέπει τον εν λόγω συνδυασμό αλλά και την απαξίωσή του προς τις διατάξεις τις εκλογικής διαδικασίας. Και να σκεφτεί κανείς ότι στα μέλη του συνδυασμού αυτού συμπεριλαμβάνονται ουκ ολίγοι νομικοί!

Ο συνδυασμός του κ. Θωμάκου «λησμόνησε(;)» ότι ο νόμος απαιτεί να ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι και να καταγράφονται με τα πλήρη ονοματεπώνυμα τους, ονόματα συζύγων και γονέων, όπως αυτά είναι καταχωρισμένα στα πιστοποιητικά εγγραφής τους στο Δημοτολόγιο. Άλλωστε έτσι επιβάλλεται να συνυποβάλλονται στο Πρωτοδικείο, και όχι «όπως αρέσει» στον καθένα.

Ο συνδυασμός του κ. Θωμάκου «ξεχνά» ότι το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη αποτελεί υπέρτατο Δημοκρατικό δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμά μας, για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για υποψήφιο σε Δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο συνδυασμός του κ. Θωμάκου μας εγκαλεί περί δήθεν έλλειψης σεβασμού του πολίτη και του εκλογικού αποτελέσματος. Εμείς σεβόμαστε πρώτιστα τον πολίτη και την ετυμηγορία του. Πάνω από όλα όμως σεβόμαστε τους νόμους του κράτους. Γι΄ αυτό το λόγο δεν ζητήσαμε να ανακηρυχθούμε ως Βασίλης, Νίνα, Ηλιάνα, όπως μας γνωρίζει ο κόσμος, αλλά όπως αναγράφονται τα ονόματα μας στα δημόσια έγγραφα.

Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός του κ. Θωμάκου καταλήγει ούτε λίγο, ούτε πολύ, να μας «απειλεί» ότι αν δεν αποσύρουμε την ένστασή μας, την οποία -επισημαίνουμε- ο νόμος, μας δίνει το δικαίωμα να ασκήσουμε, θα μας βρει διά παντός αντιπάλους, άκουσον – άκουσον, της «Τοπικής Δημοκρατίας».

Αποφεύγοντας τα περαιτέρω σχόλια και διάλογους –εκτός εάν μας αναγκάσουν- θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον συνδυασμό του κ. Θωμάκου ότι εμείς εμμένουμε στην ένσταση μας! Όχι για προσωπικά οφέλη. Εμείς υπηρετήσαμε πιστά τους πολίτες μας τιμώντας τον όρκο που δώσαμε για αυτό και είναι τοις πάσι γνωστό ότι ουδέποτε καλοτρυγήσαμε την εξουσία (μακριά από εμάς αυτά), όπως ισχυρίζονται. Εμμένουμε, τέλος, στην ένστασή μας, από σεβασμό προς τους πολίτες μας και από υποχρέωση προς τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας

Με τιμή

Βασίλειος Βάρσος
Ασπασία (Νίνα) Βλάχου
Αρχοντία – Ηλιάνα Στεφανάκου

 

Σχετικά άρθρα

2 Comments

  1. νικητής του λαού

    Το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση…

  2. kifisiotis

    Ενώ η δικηγοράρα ο Θωμάκος που δεν ήξερε ούτε το συνδυασμό του να στήσει δεν αυτογελοιοποιειται;
    Άν είναι να διοικήσει τον δήμο με τέτοια επιπολαιότητα κακώς τον ψηφίσαμε….

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet