Επίκαιρη ερώτηση για το Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης» από τον Κώστα Ζαχαριάδη
Κοινωνία

Επίκαιρη ερώτηση για το Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης» από τον Κώστα Ζαχαριάδη

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για την απόφαση περιορισμού του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης» δεδομένης της αντίδρασης των τοπικών γυμναστικών συλλόγων, πρωταθλητών και του ΣΕΓΑΣ., αλλά και για το εάν θα υπάρξει μέριμνα για τη στέγαση των αγώνων της τοπικής ΠΑΕ Ποδοσφαίρου, ώστε να μην αλλάξει φυσιογνωμία ο χώρος άθλησης στο Στάδιο «Ι. Ζηρίνης».

Ο βουλευτής τονίζει ότι δεν έχουν τεθεί υπόψιν των ιθυνόντων του σχεδίου τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή και στην καθημερινότητα των αθλούμενων, όπως το γεγονός ότι αποτελεί έναν ιστορικό χώρο, όπου καθημερινά δίνουν το παρών μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι. Τέλος, επισημαίνει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για την ακύρωση ενός τέτοιου σχεδίου υποβάθμισης των προπονητικών χώρων του στίβου και δεν ελήφθησαν υπόψιν οι διαμαρτυρίες των συλλόγων και των αθλούμενων του Σταδίου.

Στην ερώτησή του ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει:

«Ο αθλητικός χώρος του Σταδίου “Ι. Ζηρίνης” αποτελεί ζωτικό κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας των κατοίκων του Βορείου τομέα Αθηνών, επίσης έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Δημήτρης Διαμαντάρας, η Αλεξάνδρα Κόμνου, κ.ά. Αποπερατώθηκε το 1932 και τέθηκε υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας. Ήταν το πρώτο στάδιο στην Ελλάδα, που είχε στίβο 280 μέτρων με έξι διαδρόμους και γήπεδο ποδοσφαίρου. Προσφάτως, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση σύγχρονου ταρτάν στίβου και στις έξι διαδρομές. Εντούτοις, αποφασίστηκε να αποξηλωθεί μέρος του στίβου, ώστε να εξυπηρετηθεί η τοπική ΠΑΕ. Αυτή η απόφαση θα οδηγήσει σε επέκταση κατά πλάτος του χώρου του χλοοτάπητα του Σταδίου “Ι. Ζηρίνης” με σκοπό να επιτευχθούν οι προβλεπόμενες διαστάσεις για τη μελλοντική διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου. Με αυτή την πρόθεση σχεδιασμού θα μειωθεί το πλάτος του ταρτάν (ελαστικού τάπητα). Συνεπεία αυτού, θα μειωθεί ο αριθμός
των διαδρομών, που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των προπονήσεων των τμημάτων στίβου των συλλόγων της περιοχής.

Μια τέτοια πρόθεση θα σημάνει το μαρασμό των δραστηριοτήτων αγωνιστικού αθλητισμού στον στίβο στην περιοχή. Θα επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στους αθλητικούς συλλόγους, αλλά και σε χιλιάδες παιδιά, που αξιοποιούν τον χώρο για την καθημερινή τους άθληση. Μια τέτοια απόφαση θα αντιβαίνει στον ίδιο τον Εσωτερικό Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου “Ι. Ζηρίνης” περί της προαγωγής και ανάπτυξης του σωματειακού, του σχολικού και του μαζικού αθλητισμού. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρεπει να αναζητηθεί βιώσιμή λύση για τους ποδοσφαίρικούς αγώνες
Βάσει των ανωτέρω, Επειδή, δεν έχουν τεθεί υπόψιν των ιθυνόντων του σχεδίου τα προβλήματα, που δημιουργούνται στην περιοχή και στην καθημερινότητα των αθλούμενων, όπως το γεγονός ότι αποτελεί έναν ιστορικό χώρο, όπου καθημερινά δίνουν το παρών μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι. Επειδή, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για την ακύρωση ενός τέτοιου σχεδίου υποβάθμισης των προπονητικών χώρων του στίβου και δεν ελήφθησαν υπόψιν οι διαμαρτυρίες των συλλόγων και των αθλούμενων του Σταδίου.
Ερωτάται η κ. υπουργός:

  1. Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει, δεδομένης της αντίδρασης των τοπικών Γυμναστικών Συλλόγων, πρωταθλητών και του ΣΕΓΑΣ;
  2. Θα υπάρξει μέριμνα για τη στέγαση των αγώνων της τοπικής ΠΑΕ Ποδοσφαίρου, ώστε να μην αλλάξει φυσιογνωμία ο χώρος άθλησης στο Στάδιο “Ι. Ζηρίνης”;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet