Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί σε εκδήλωση στην Κηφισιά
Πολιτική

Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί σε εκδήλωση στην Κηφισιά

Παρά τον καύσωνα, οι 200 και πλέον πολίτες που παρακολούθησαν την πρώτη κοινή εκδήλωση του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (Δημιουργία Ξανά & Νέα Δεξιά), που έγινε την Πέμπτη στο Άλσος Κηφισιάς, είχαν μια «δροσιστική» εμπειρία, ακούγοντας με παραδείγματα και αριθμούς το πόσο εύκολο είναι να γίνει η χώρα μας πρότυπο ανάπτυξης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Οι δύο πρόεδροι, Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, μίλησαν και συζήτησαν με τους παρευρισκομένους, εκθέτοντας το διαχρονικό πρόβλημα της Ελλάδος, «το οποίο καμμία κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει διότι συναρτά την ύπαρξή της από αυτό: το αλισβερίσι με παράκεντρα τα οποία λειτουργούν τελικά ως υπέρκεντρα εξουσίας: διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, τράπεζες, καναλάρχες, κρατικούς συνδικαλιστές, συντεχνίες με πολιτική δύναμη, διεθνείς ΜΚΟ», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι χώρες που αναπτύχθηκαν και σήμερα βλέπουμε την πλάτη τους και από απόσταση, είναι αυτές που εφάρμοσαν φιλελεύθερες αρχές στην οικονομία και στη δημόσια διοίκηση», τόνισαν οι δύο πρόεδροι και πρόσθεσαν: «Τα Σκόπια βρίσκονται στη θέση 17 ως επενδυτικός προορισμός στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ η Ελλάδα στη θέση 79. Για να αλλάξει αυτό χρειάζονται βαθειές θεσμικές τομές στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στην αντιμετώπιση της ισλαμικής εισβολής και της αριστερής ανομίας και παράλληλα απελευθέρωση της Οικονομίας από τα δεσμά του κρατισμού -αποφάσεις που καμμία κυβέρνηση, μπλε ή κόκκινη δεν είναι διατεθειμένη να πάρει».

Στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική, δεν θα ισχύει ο «μπαμπούλας» της χαμένης ψήφου, τόνισε ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής του συνασπισμού. «Κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία και οι εκλογές θα επαναληφθούν. Είναι επομένως ευκαιρία, όσοι θέλουν να υπάρχουν στη Βουλή γνήσια μεταρρυθμιστικές φωνές που να μην χρωστάνε πουθενά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να ψηφίσουν τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ για να φανεί η πραγματική της δύναμη» συμπλήρωσε.

Ο συνασπισμός βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες συγγενείς πολιτικές δυνάμεις για να διευρύνει την εκλογική του βάση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet