Στην πλατεία Κεφαλαρίου μίλησε ο Γ. Θωμάκος
Πολιτική

Στην πλατεία Κεφαλαρίου μίλησε ο Γ. Θωμάκος

Προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλαρίου πραγματοποίηση ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιώργος Θωμάκος. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου:

Άρωμα νίκης έδωσε η προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας -Εκάλης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Θωμάκο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην πλατεία Κεφαλαρίου. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε μια από τις πιο ιστορικές πλατείες του Δήμου μας για να δηλώσει με την παρουσία του την απόφαση του για αλλαγή σελίδας στον Δήμο, για Ανανέωση με ποιότητα.

Στο χώρο, όμως, των πηγών του Κεφαλαρίου και των νεανικών μας ραντεβού, αργοπεθαίνει η «Αλάσκα». Ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του με μια δέσμευση για το πρώην αναψυκτήριο που ξεσήκωσε τον κόσμο. «Για τη Διοίκηση είναι απλά ένα κτήριο. Για μας σε αυτό το σημείο συναντιέται η νοσταλγία με την ταυτότητα της πόλης! Το κουφάρι της Αλάσκα θα ξαναζωντανέψει και στη διαχείριση θα μετέχει μάλιστα και ο Δήμος» δήλωσε ο κ. Θωμάκος και εισέπραξε το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Στην ομιλία του ο κ. Θωμάκος τόνισε ότι ακούγοντας τον κόσμο στις συνοικίες και τις γειτονιές, αντιλαμβάνεται πως κάτι έχει αλλάξει «Η ανατροπή έγινε οι πολίτες του ενιαίου Δήμου, αγκαλιάζουν τον συνδυασμό και ετοιμάζουν τη μεγάλη έκπληξη! Νίκη από την πρώτη Κυριακή, ποιοτικό άλμα στο μέλλον».

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς». Με αυτή τη σοφή φράση του Μαχάτμα Γκάντι ο Γ. Θωμάκος παρομοίασε την πορεία της «Δύναμης Ελπίδας», που κατάφερε να σχηματίσει το μεγαλύτερο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο νίκης, με 88 υποψηφίους, και να προσφέρει μια ανανεωτική λύση στον Δήμο μας. «Με ανθρώπους ξεκούραστους, άφθαρτους και όχι επαγγελματίες δημοτικούς συμβούλους», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Θωμάκος και συμπλήρωσε: «Τώρα ήρθε η ώρα του Ήθους και των καλών παιδιών. Τέλος στο δημο-κεντρικό σύστημα, έμφαση στην ομάδα. Πιστεύουμε στη συλλογική δουλειά και στη συμμετοχή του πολίτη».

Ο κ. Θωμάκος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική επισημαίνοντας πως η νέα διοίκηση θα σταθεί πλάι στον πολίτη που είναι θύμα των μνημονίων και του “Καλλικράτη”, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει σημασία στον Δήμο αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός, σημασία έχει το τι μπορείς να κάνεις για τον άνθρωπο».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε σημεία του προγράμματος του συνδυασμού που αποτελούν προτεραιότητες για τη νέα διοίκηση. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

 • Αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας και εκπαίδευσης προνηπίων , νηπίων και μαθητών.
 • Διαφύλαξη και επέκταση του Πρασίνου.
 • Διαρκής προσπάθεια για βελτίωση των υπηρεσιών Καθαριότητας.
 • Διαρκής αναβάθμιση των Εμπορικών Κέντρων, σε στενή συνεργασία με Εμπορικούς Συλλόγους.
 • Διαρκής έλεγχος νομιμότητας σε Πολεοδομικά Κέντρα και Εμπορικές Αγορές (αυθαιρεσίες , καθαριότητα κ.ά.) .
 • Εντός τριών μηνών: Απελευθέρωση πεζοδρομίων από παράνομα εμπόδια και θάμνους. Ανάδειξη των πινακίδων σήμανσης της τροχαίας.
 • Ηλεκτροφωτισμός παντού.
 • Αυστηρότερες προϋποθέσεις χορήγησης Αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και τακτικός έλεγχος των όρων λειτουργίας τους.
 • Διαβούλευση προς αποκατάσταση προβληματικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
 • Συνεργασία με εταιρείες parking, ώστε να παραχωρούν, ως χορηγία προς τον Δήμο, τμήμα των χώρων στάθμευσής τους, είτε δωρεάν κάποιες ημέρες και ώρες, είτε με συμβολικό τίμημα.
 • Ασφαλείς διαδρομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες.
 • Σύγχρονες υπηρεσίες (από τον Δήμο και τους ιδιώτες που θα παρακινηθούν να αναπτύξουν σχετικές μη οχλούσες χρήσεις, αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ανάπτυξη και ενθάρρυνση τοπικής επιχειρηματικότητας, «Σύμφωνα» επιχειρηματικότητας).
 • Διαρκής διάλογος με τους πολίτες.
 • Διαρκής ενίσχυση θεσμών και σχέσεων Αλληλεγγύης.
 • Αναμόρφωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
 • Διάθεση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στον μαζικό Αθλητισμό και επανεκκίνηση του.
 • Επίμονη διεκδίκηση της χρήσης των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων της ΧΑΝ.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο πιο παλιός και σοφός πρώην δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Βόλκος ανέβηκε στο βήμα και δανειζόμενος το τίτλο του βιβλίου του Αντώνη Σαμαράκη φώναξε «Ζητείται Ελπίς… και η Ελπίς είναι δίπλα μας» δείχνοντας τον Γιώργο Θωμάκο. Ο κ. Βόλκος έδωσε μάλιστα και συμβουλές στον υποψήφιο δήμαρχο, «να έχετε την πόρτα ανοιχτή όταν μιλάτε με εργολάβους…».

Δυναμικό παρόν στην προεκλογική συγκέντρωση έδωσε ο ευπατρίδης και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Γιάννης Μελάς, εμφανώς συγκινημένος, καθώς και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Απέργης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet