Σύμπραξη Γ. Τσαγκάρη – Γ. Σκορδίλη
Πολιτική

Σύμπραξη Γ. Τσαγκάρη – Γ. Σκορδίλη

Τη συνένωση των δημοτικών κινήσεών τους ΠΟΛΙΤΕΣ και «αλλαΖΩ» ανακοίνωσαν οι επικεφαλής τους Γιάννης Τσαγκάρης και Γιώργιος Σκορδίλης. Στόχος της σύμπραξης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι μεταξύ άλλων να προτείνει  “ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα είναι απαλλαγμένο από τη δημαρχοκεντρική αντίληψη διοίκησης”.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των δύο κινήσεων:

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ» και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – «αλλαΖΩ», συνεκτιμώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύμπραξη των δύο σχημάτων με μία προγραμματική πρόταση μακράς πνοής για τον ενιαίο Δήμο που θα βασίζεται σε πέντε βασικούς άξονες:

  • Στην αναπτυξιακή πολιτική.
  • Στην κοινωνική πολιτική.
  • Στην προάσπιση της ποιότητας ζωής, της ιστορίας ,των παραδόσεων, της φυσιογνωμίας και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας.
  • Στην οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου
  • Στην ενίσχυση του χαρακτήρα και του παρεμβατικού ρόλου της Τ.Α. ως θεσμού άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η σύμπραξή μας θα έχει σκοπό να υπηρετήσει με συνέπεια τις παραπάνω θέσεις προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα είναι απαλλαγμένο από τη δημαρχοκεντρική αντίληψη διοίκησης, τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, από πρακτικές πελατειακού χαρακτήρα, από κομματικές και συντεχνιακού χαρακτήρα εξαρτήσεις και θα βασίζεται στην αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών στο σύνολο του Δήμου, στην απαρέγκλιτη λειτουργία όλων των θεσμικών οργάνων του Δήμου, στον έλεγχο της υλοποίησης όλων των αποφάσεων από την αρμόδια Εκτελεστική Επιτροπή, στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και του ανθρώπινου δυναμικού προς όφελος των πολιτών.

Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για να μην επιτραπεί να συρρικνωθεί περαιτέρω η δυνατότητα του Δήμου να υπηρετεί τον πολίτη, σε πείσμα όλων εκείνων που επιδιώκουν, εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές, την απαξίωση του θεσμού και στη μετατροπή του σε φτωχό συγγενή της κεντρικής διοίκησης.

Θα επιδιώξουμε κοινούς δρόμους και κοινούς τόπους με βάση τις παραπάνω κοινές θέσεις μας, με κάθε ενεργό πολίτη και κάθε συλλογικότητα, που δεν είναι απλά ευκαιριακή συνάθροιση παραγόντων.

Στοχεύουμε, με τη συμμετοχή μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να ικανοποιήσουμε το αίτημα της κοινωνίας για πραγματική αλλαγή της σημερινής κατάστασης μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προτάσεων, με όραμα και μακροχρόνιο σχεδιασμό για την πόλη και όχι να περιοριστούμε στην απλή εναλλαγή προσώπων μέσα στο ίδιο πλαίσιο διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet