Ν. Χιωτάκης: Διαχωρίζει την κοινωνία ο κ. πρωθυπουργός
Πολιτική

Ν. Χιωτάκης: Διαχωρίζει την κοινωνία ο κ. πρωθυπουργός

Ότι δημιουργεί «ψεύτικα διαχωριστικά τείχη διαχωρίζοντας την κοινωνία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα ο τέως δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης με αφορμή δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «πλούσιων κατοίκων των Βορείων Προαστίων που εξέλεξαν τον πρόεδρο της Ν.Δ.».

Η ανωτέρω αναφορά του πρωθυπουργού έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση εορτασμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον έναν χρόνο του κόμματος στην εξουσία. Ο κ. Χιωτάκης δε, προέβη στην ακόλουθη δήλωση κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζητήσεως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016.

Ακολουθεί η δήλωση:

Ο πρωθυπουργός, σε μια αποστροφή της ομιλίας του την προηγούμενη Κυριακή (σ.σ. 24 Ιανουαρίου 2016), στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γιορτάσει τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ισχυρίστηκε ότι η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει την εκλογή της στο γεγονός ότι ψηφίστηκε από τους πλούσιους κατοίκους των Βορείων Προαστίων.

Θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. από ανοικτή εκλογική διαδικασία, σε ολόκληρη τη χώρα με τη συμμετοχή 400.000 πολιτών, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από εκλεκτορικό σώμα 4.000 κομματικών στελεχών.

Ο κ. πρωθυπουργός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Θα έλεγε κανείς ότι ζουν στον κόσμο τους.

Καταρχήν γιορτάζουν για τον έναν χρόνο παραμονής τους στην εξουσία, τη στιγμή που χιλιάδες επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι των Δήμων και αγρότες είναι στους δρόμους και διαμαρτύρονται δίκαια, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Γιορτάζουν τη στιγμή που εκατοντάδες συμπολίτες μας, στον Δήμο μας, αδυνατούν να επιβιώσουν χωρίς το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα δημοτικά συσσίτια και τις άλλες δημοτικές κοινωνικές δομές αφού ζουν στα όρια της φτώχειας.

Γιορτάζουν τη στιγμή που εκατοντάδες συμπολίτες μας, στον Δήμο μας, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, χάνουν τις δουλειές τους, βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους, κάνουν ουρές για διακανονισμό χρεών τους στις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τα ταμεία και μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας.

Όμως η αποστροφή του για τους «πλούσιους κατοίκους των Βορείων Προαστίων» αποδεικνύει κάτι ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παίξει με τα συναισθήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.

Ξεχνάει ο κ. Τσίπρας ότι οι δημότες μας πληρώνουν τους περισσότερους φόρους στη ΔΟΥ Κηφισιάς, από όλες τις εφορίες της χώρας.

Παραβλέπει ότι στον Δήμο μας οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που φορολογεί είναι κατά 70% μεγαλύτερες από τις εμπορικές και του διαφεύγει ότι οι πολίτες του Δήμου μας, στον οποίο κατοικούν και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, τον εμπιστεύτηκαν πιστεύοντας στις υποσχέσεις που έδωσε και τον άκουσαν μετά τη νίκη του να υπόσχεται ότι θα είναι πρωθυπουργός για όλους.

Σήμερα όμως, δεν έχει πρόβλημα να βάλει διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία και να διχάσει τους πολίτες, σε μια περίοδο που η πατρίδα μας χρειάζεται πάνω από όλα εθνική ενότητα κι ομοψυχία.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας επενδύει στον διχασμό.

Δημιουργεί ψεύτικα διαχωριστικά τείχη διαχωρίζοντας την κοινωνία σύμφωνα με τη δική του παλιοκομματική λογική, για να κερδίσει χρόνο στην εξουσία.

Σε αυτή τη λογική θα αντισταθούμε.

Δεν θα του περάσει ο λαϊκισμός του κ. πρωθυπουργού.

Οι Έλληνες ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet