«Αθήνα – Δελχί – Αθήνα» με… στάση στον «Σπόρο» στην Κηφισιά
Print Friendly, PDF & Email
Βιβλίο-Εικαστικά

«Αθήνα – Δελχί – Αθήνα» με… στάση στον «Σπόρο» στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις «ΑΓΡΑ» και το βιβλιοπωλείο «ΣΠΟΡΟΣ» προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Έλενας Πέγκα «Αθήνα – Δελχί – Αθήνα» την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 7.00μ.μ. (Δροσίνη 7, Κηφισιά).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα του βιβλίου, Έλενα Πέγκα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης της «Άγρας», Σταύρος Πετσόπουλος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο «Αθήνα – Δελχί – Αθήνα», το πρώτο μυθιστόρημα της διηγηματογράφου και θεατρικής συγγραφέως Έλενας Πέγκα, η αφήγηση ακολουθεί τρία πρόσωπα που κάνουν μαζί ένα σύντομο ταξίδι στη βόρεια Ινδία, ξεκινώντας από την Αθήνα και επιστρέφοντας σε αυτή.

Ταυτόχρονα όμως συμβαίνει και ένα παράλληλο, διπλό ταξίδι, στη ζωή της κεντρικής αφηγήτριας, της Ελληνίδας που ταξιδεύει. Πρόσωπα, εικόνες και μέρη που συναντά θέτουν ερωτήματα γύρω από την ταυτότητά της, τη σχέση της με τη Δύση και την Ανατολή. Είναι το παρελθόν της προσωπικό ή συλλογικό; Τι προσέχει καθώς ταξιδεύει, όποιος και αν είναι ο λόγος της μετακίνησής της; Ποια πράγματα αναγνωρίζει ως οικεία; Φέρει το σπίτι της και το παρελθόν μαζί της; Της έδωσε το ταξίδι την αίσθηση ελευθερίας που αναζητά;

Με αισθησιασμό και πυκνότητα, με στιγμές που ο λόγος εκτινάσσεται, η συγγραφέας μάς συστήνει έναν κόσμο ρευστό αλλά και ανθεκτικό, γεμάτο ανθρώπους που μετακινούνται σε μια γεωγραφία που φαντασιακά ολοένα διευρύνεται.

Το γράψιμο του βιβλίου ξεκίνησε αμέσως έπειτα από ένα ταξίδι στην Ινδία. Το ταξίδι κράτησε δέκα μέρες, αλλά ήταν τόσο αποκαλυπτικό για τη συγγραφέα που εκείνη παρέμεινε σε αυτό, γράφοντας για τις επόμενες χίλιες μέρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet