Βραβεύτηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής «Ελληνικά Αγριολούλουδα»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Βραβεύτηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής «Ελληνικά Αγριολούλουδα»

Στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής Νίκη Γουλανδρή, με θέμα τα «Ελληνικά Αγριολούλουδα», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Κηφισιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός είχε ως σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τα αγριολούλουδα της χώρας μας, με ιδιαίτερους στόχους, να εντοπίσουν τα αγριολούλουδα της περιοχής που ζουν και να αποτυπώσουν την ομορφιά της ελληνικής φύσης, να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, να εξοικειωθούν και να παρακολουθήσουν τις αλλαγές στην χλωρίδα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τέλος, να ανακαλύψουν τη βιοποικιλότητα των ελληνικών αγριολούλουδων.

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της συνιδρύτριας του Μουσείου, Νίκη Γουλανδρή, βραβεύτηκαν συνολικά δώδεκα ταλαντούχοι μαθητές Δημοτικού -τέσσερα παιδιά από τρεις ηλικιακές κατηγορίες (Α’-Β’, Γ’-Δ’ και Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού), από σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Βοιωτίας, της Λέσβου, της Σαντορίνης και της Λευκάδας. Την απονομή των βραβείων έκανε στους μαθητές η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός θεσμοθετείται πλέον από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και θα επαναλαμβάνεται κάθε σχολική χρονιά, επισημαίνει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet