Κηφισιά: Η παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Κηφισιά: Η παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών

Το Θέατρο Πρόβα στην επίσημη… πρόβα του (παράσταση) στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς έδωσε άλλη διάσταση στα «Τέσσερα πόδια του τραπεζιού», έργο υπογεγραμμένο από τον κορυφαίο αξέχαστο συγγραφέα και στιχουργό Ιάκωβο Καμπανέλλη, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η είδηση θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού και θεατράνθρωπου Κώστα Καζάκου άλλαξε προς στιγμήν την έναρξη της παράστασης και μετά το τρίτο κουδούνι και με πρόταση της προέδρου του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Νίνας-Ασπασίας Βλάχου, θίασος και κοινό κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Η ιστορία του έργου γράφτηκε πριν χρόνια 44 ωστόσο φάνηκε απόλυτα σύμφωνη με τη σημερινή πραγματικότητα. «Τα επτά αδέλφια» της σκηνής, όπως συχνά συμβαίνει και σήμερα στη ζωή, με τις αντεγκλήσεις τους δημιούργησαν μια τεράστια οικογενειακή ‘φασαρία’ στον βωμό της πατρικής κληρονομιάς που ο καθένας διεκδικούσε για τον εαυτό του. Τελικά όμως πείστηκαν ότι η ομόνοια είναι ο καλύτερος δρόμος για συνεννόηση και οικογενειακή ομόνοια.

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες επί σκηνής Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Κώστας Δαρλάσης, Κοραλία Τσόγκα, Αντώνης Ζιώγας, Ελευθερία Ρήγου, Άννα Πορφύρη και Υάκινθος Μάινας, έδωσαν ένας ένας και όλοι μαζί, ρεσιτάλ ερμηνείας. Και βέβαια το κοινό τους αντάμειψε με ένα τόσο θερμό χειροκρότημα που έφτασε να ζεστάνει ακόμα και το ψυχρό κλίμα της φθινοπωρινής νύκτας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet