Μαγευτικό το ρεσιτάλ πιάνου στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Μαγευτικό το ρεσιτάλ πιάνου στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, το ρεσιτάλ πιάνου της διακεκριμένης σολίστ Ευγενίας Παπαδήμα.

Η κ. Παπαδήμα με μια βιωματική ερμηνεία απέδωσε με ακρίβεια μεγάλα κλασικά έργα των Rameau, Couperin, Scarlatti και Bach ενώ το κοινό παρακολούθησε προσηλωμένο –μαγεμένο σχεδόν-  επί μία ώρα.

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην Ελλάδα διοργανώθηκε ρεσιτάλ πιάνου όπου συνυπήρχε η δυτική μουσική με την ελληνική ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού και υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς.

Ο Γ. Θωμάκος παρακολουθεί το ρεσιτάλ πιάνουΟ μουσικολόγος και διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ Νικόλαος Ξανθούλης με την πλούσια εμπειρία του παρουσίασε στο ακροατήριο την εποχή που πλαισίωνε τα έργα των συνθετών.

Ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρίστος Κυριακόπουλος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω κωλύματος. Ο ίδιος τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ότι «τα μουσικά όργανα δεν μας χωρίζουν από το Θεό» ως απάντηση στις ελάχιστες αντιδράσεις για την παραβίαση της ιερότητας του χώρου πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet