Μια μαγευτική βραδιά στο Ζηρίνειο Στάδιο με τον Μάριο Φραγκούλη
Πολιτισμός

Μια μαγευτική βραδιά στο Ζηρίνειο Στάδιο με τον Μάριο Φραγκούλη

Μια μοναδική συναυλία χάρισε στο μουσικόφιλο κοινό της Κηφισιάς, και όχι μόνον, ο διεθνούς φήμης ερμηνευτής Μάριος Φραγκούλης την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο. Για πρώτη φορά, τα τελευταία  χρόνια υπήρξε αθρόα προσέλευση του κοινού (περίπου 3.000 άτομα) σε μια συναυλία στο στάδιο της Κηφισιάς.

«Αθήνα – Μπουένος Άιρες» ο τίτλος της συναυλίας, μια μουσική διαδρομή με τραγούδια του Μάριου Φραγκούλη από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία μέχρι και την Αργεντινή. Ένα μουσικό ταξίδι με συχνές αναφορές στους εμπνευστές και δημιουργούς των μουσικών κομματιών που οδήγησε νοερά τους παρευρισκόμενους σε μαγικούς τόπους.

Συνοδοιπόροι το quinteto TANGartO, το μουσικό σύνολο που εδώ και είκοσι χρόνια έχει γίνει σημείο αναφοράς στον μουσικό χάρτη και εκφράζει το γνήσιο συναίσθημα του αργεντίνικου tango.

To κουιντέτο TANGartO αποτελούν οι:

Λευτέρης Γρίβας, μπαντονεόν
Γιώργος Παναγιωτόπουλος, βιολί.
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, κιθάρα.
Γιώργος Αρνής, κοντραμπάσο.
Θωμάς Κοντογεώργης, πιάνο/ενορχηστρώσεις.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς, τις μεταφράσεις καθώς και τις αποδόσεις τραγουδιών στα ισπανικά και τα ελληνικά αλλά και τα κείμενα της παράστασης είχε η Αγαθή Δημητρούκα.

Τον Μάριο Φραγκούλη προλόγισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη της κλασικής μουσικής του Δήμου Κηφισιάς Ευγενία Παπαδήμα, η οποία μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον μεγάλο ερμηνευτή. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού Σταύρος Ζαπάντης καλωσόρισε τον Μάριο Φραγκούλη στη σκηνή, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής του υπόστασης στο διεθνές και εγχώριο μουσικό στερέωμα.

Ο διεθνούς φήμης τενόρος μάγεψε το κοινό ερμηνεύοντας με τη χαρισματική φωνή και το μοναδικό του τρόπο αγαπημένα κλασικά τάνγκο, όπως εκείνα του Κάρλος Γκαρντέλ, σύγχρονα κλασικά του Άστορ Πιατσόλα, αλλά και νεότερα Ελλήνων και Ευρωπαίων δημιουργών. Ο αγαπημένος ερμηνευτής συνεπήρε το κοινό και με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, όπως τα «Τον Εαυτό του Παιδί», «Δρόμοι του Ουρανού».

Ο Μάριος Φραγκούλης με την Ευγενία Παπαδήμα και τον Γιώργο Θωμάκο
Ο Μάριος Φραγκούλης με την Ευγενία Παπαδήμα και τον Γιώργο Θωμάκο

Στο τέλος της παράστασης ο Μάριος Φραγκούλης ευχαρίστησε το κοινό που τον τίμησε με την παρουσία του, τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον πρόεδρο Πολιτισμού & Αθλητισμού Σταύρο Ζαπάντη, τον αντιπρόεδρο Αχιλλέα Κουρέπη, και την υπεύθυνη κλασικής μουσικής του Δήμου Κηφισιάς Ευγενία Παπαδήμα.

Οι εκδηλώσεις του κοινού στο φινάλε της συναυλίας ήταν τόσο ενθουσιώδεις που ο Μάριος Φραγκούλης επέστρεψε καταχειροκροτούμενος στη σκηνή, κλείνοντας έτσι μία μοναδική μουσική βραδιά!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet