Ξεχωριστό μελωδικό καλοκαίρι με τα 29α Χορωδιακά Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

Ξεχωριστό μελωδικό καλοκαίρι με τα 29α Χορωδιακά Δήμου Κηφισιάς

Με ιδιαίτερη χαρά και ύστερα από έναν χρόνο απουσίας, ο Δήμος Κηφισιάς και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού, ξεκίνησε, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, το ξεχωριστό μελωδικό καλοκαιρινό ταξίδι με τα 29α Χορωδιακά, εγκαινιάζοντας έτσι τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου για την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου.

«Η τέχνη της χορωδιακής μουσικής αποτελεί διαχρονική αξία, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερους νέους θαυμαστές. Απόδειξη αυτού, οι χορωδίες του Δήμου Κηφισιάς, Παιδική και Μικτή, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Θανάση Αρβανίτη, αλλά κι όλες οι χορωδίες των όμορων Δήμων, που μας τίμησαν με την παρουσία τους αυτές τις δύο μουσικές βραδιές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Τα 29α Χορωδιακά του Δήμου Κηφισιάς ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Νικήτα Κόκκαλη, ο οποίος καλωσόρισε κοινό και χορωδούς και μίλησε για τη σημασία των χορωδιακών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες, τονίζοντας τη σημαντικότητα του πολιτιστικού θεσμού των Χορωδιακών, ενός θεσμού κλασικού πλέον, αναγγέλοντας την πρόθεση του Δήμου να γίνει το Χορωδιακό Φεστιβάλ διεθνές από τον επόμενο χρόνο.

Στο τέλος της παρουσίασης κάθε χορωδίας δόθηκαν τιμητικές πλακέτες από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού στους μαέστρους των χορωδιών.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου συμμετείχαν οι χορωδίες:

1.     Παιδική Χορωδία του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς. Διεύθυνση χορωδίας Θανάσης Αρβανίτης

2.     Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Αττικής. Διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου.

3.     Χορωδία VOICEBOX. Διεύθυνση χορωδίας Μαργαρίτα Παπαδημητρίου.

4.     Μικτή Χορωδία ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς. Διεύθυνση χορωδίας Θανάσης Αρβανίτης.

5.     Χορωδία ΟΤΕ. Διεύθυνση χορωδίας Δημήτρης Μπουζάνης.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου συμμετείχαν οι χορωδίες:

1.      Χορωδία ΣΩΣΗΜΟ. Διεύθυνση χορωδίας Γιάννης Κ. Θεοδωρόπουλος.

2.     Χορωδία «Ιντερλούδιο». Διεύθυνση χορωδίας Μπέσσυ Νώτη.

3.     Μικτή Χορωδία Δήμου Διονύσου. Διεύθυνση χορωδίας Ματθαίος Λεγάκης.

4.     Χορωδία Κηφισιάς 1937. Διεύθυνση χορωδίας Χαράλαμπος Μιχαηλίδης.

Καλλιτεχνικός διευθυντής στα 29α Χορωδιακά ήταν ο Θανάσης Αρβανίτης.

Στα 29α Χορωδιακά παρευρέθησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Νικήτας Κόκκαλης, η πρόεδρος του «Μενάνδρου», Πόλυ Αστερίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης και Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα, τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Κατερίνα Κροντηρά, Ελευθερία Ρούσσου και Μανώλης Κουρμαδιάς.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet