Οι εργασίες του Συμποσίου ΚΕΜΜΕ για τον Τύπο εν μέσω Μικρασιατικής καταστροφής και τα Αγγλικά
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Οι εργασίες του Συμποσίου ΚΕΜΜΕ για τον Τύπο εν μέσω Μικρασιατικής καταστροφής και τα Αγγλικά

Το 5ο Διαδικτυακό Συμπόσιο ΚΕΜΜΕ, με θέμα «Ο ελληνικός και διεθνής Τύπος πριν, κατά και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή» είναι πλέον διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να αποτελέσει πρωτογενή πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης, ξένων φορέων και μελετητών που προσεγγίζουν το θέμα της Μικρασιατικής καταστροφής, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Κηφισιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις προσεγγίσεις οκτώ μελετητών, ιστορικών  και ερευνητών, οι οποίοι ασχολούνται με τα δημοσιεύματα του ελλαδικού Τύπου, τις αποτυπώσεις στην εφημερίδα «Εκκλησιαστική Αλήθεια», τις ανταποκρίσεις του Χέμινγουει, τη διαδρομή του Φαλτάιτς, τη  μικρασιατική εκστρατεία του Μισαηλίδη, την έκρυθμη κατάσταση στον Πόντο μέσα από τον αμερικανικό Τύπο, τη συμβολή της εφημερίδας «Εποχή» και τον ρόλο της «Καθημερινής».

Στο 5ο Επιστημονικό Συμπόσιο που διοργάνωσε διαδικτυακά φέτος το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς , συμμετείχαν οι:

  • Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός-ερευνητής – «Οι ανταποκρίσεις και η διαδρομή του Κ. Φαλτάϊτς».
  • Σταύρος Ανεστίδης, ιστορικός-υποδ/ντής Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών – «Αποτυπώσεις της Εθναρχικής Παραδόσεως στην Εκκλησιαστική Αλήθεια Κωνσταντινουπόλεως».
  • Λάζαρος Βασιλειάδης, ιστορικός-υπ. δρ. ΠΑΜΑΚ – «Η έκρυθμη κατάσταση στη Μικρά Ασία και στον Πόντο την περίοδο 1908-1922 μέσα από τον αμερικανικό Τύπο».
  • Βλάσης Βλασίδης, αναπ. καθηγητής ΠΑΜΑΚ – «Οι προσεγγίσεις του Ελλαδικού Τύπου πριν, κατά και μετά την Μικρασιατική Εκστρατεία».
  • Λένα Διβάνη, συγγραφέας-καθηγήτρια ΕΚΠΑ – «Οι ανταποκρίσεις του Χέμινγουει».
  • Κώστας Καπετανίδης, συγγραφέας-μελετητής  – «Ο πόντιος δημοσιογράφος Νίκος Καπετανίδης και η εφημερίδα του “Εποχή”».
  • Ειρήνη Σαρίογλου, ιστορικός-γ.γ. ΙΔΙΣΜΕ – «Η  Μικρασιατική εκστρατεία από την πένα του δημοσιογράφου, πολεμικού ανταποκριτή, Κώστα Μισαηλίδη».
  • Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος – «Ο ρόλος της Καθημερινής’ του Γ.Βλάχου, του ‘οίκαδε’ και της διακρισης αυτοχθόνων και ετεροχθόνων».

Την εκδήλωση προλόγισαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο επίτιμος πρόεδρος και καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Λινός και η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση.

Περισσότερες πληροφορίες

Γλώσσα εργασίας του Συμποσίου ήταν τα ελληνικά. Υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα, καθώς και στα αγγλικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet