Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι «Αλλοτινές Πατρίδες 2020» στον Δήμο Κηφισιάς
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι «Αλλοτινές Πατρίδες 2020» στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, απέτισε φόρο τιμής στον προσφυγικό ελληνισμό με τις «Αλλοτινές Πατρίδες 2020». Εκδηλώσεις μνήμης, που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς, με πρόεδρο την Έφη Κούτση.

Το φετινό πρόγραμμα επικεντρώθηκε σε λιτές εκδηλώσεις διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των ξεριζωμένων από τις εστίες τους Μικρασιατών, τις οποίες αγκάλιασαν με αγάπη, αλλά και με τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποστάσεις οι πολίτες του Δήμου και ιδιαίτερα οι απόγονοι των Μικρασιατών.

Την Πέμπτη, 10/9/2020 στη δροσερή αυλή της Βίλας Κώστα όπου εδρεύει το Πνευματικό Κέντρο  Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αδελφότητα Αλατσατιανών Ν. Ερυθραίας.

Την επόμενη ημέρα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η προβολή
της ταινίας «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λυθριού «Η Αγ. Ματρώνα».

Οι «Αλλοτινές Πατρίδες 2020» ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13/9/2020, με τον ποδηλατικό γύρο στους δρόμους της Νέας Ερυθραίας, όπου ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, κάθε ηλικίας, απόλαυσαν την ποδηλατική βόλτα στο παραδοσιακό κέντρο της Ν. Ερυθραίας. Την εκδήλωσε συντόνισε ο Γιώργος Ρηγούτσος, ενώ ο ιατρός Ηρακλής Κυριακάκης προσέφερε τις υπηρεσίες του ως συνοδός ιατρός.

«Ευχαριστούμε τους σπουδαστές του ΙΕΚ Κηφισιάς Ευάγγελο Λουτριώτη, Αντώνιο Μέμο και Νικόλαο Στόλη για τη φωτογραφική κάλυψη» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet