Ορχήστρα Φαινομένων… ήχησε στην Έπαυλη Δροσίνη
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ορχήστρα Φαινομένων… ήχησε στην Έπαυλη Δροσίνη

Η παρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής συλλογής «Ορχήστρα Φαινομένων» του λογοτέχνη Αθανάσιου Βαβλίδα φιλοξενήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στην έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά με τη συμμετοχή πλήθους συγγραφέων και φίλοαναγνωστικού κοινού της περιοχής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αξία που έχει κάθε θεσμός ανάδειξης πολιτιστικών δημιουργιών, χαιρετίζοντας την ένταξη της παρουσίασης στην «Άνοιξη των Τεχνών» που λαμβάνει χώρα στον Δήμο Κηφισιάς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας».

Ο υποψήφιος διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ανδρέας Πολυκάρπου, προέβη σε μια ενδελεχή ανάλυση του περιεχομένου του δίγλωσσου έργου, ενώ η μουσικός Εύα Φάμπα πλαισίωσε με τους εξαίρετους ήχους της κιθάρας της τη φιλολογική βραδιά. Η ηθοποιός Ηλέκτρα Καπετανάκη απήγγειλε στίχους σε ελληνικά και αγγλικά και ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, σχολίασε ευμενώς τη μινιμαλιστική ροή του λόγου με την οποία ο Αθανάσιος Βαβλίδας ενδύει τις αναφορές του στον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς επιχειρεί να αναδείξει τον άρρηκτο δεσμό των δυο τους. Τέλος, ο εκδότης – συγγραφέας, Χάρης Πάτσης, εξήρε τον ποιητή για τον απέριττο λόγο που υιοθετεί όταν αναφέρεται στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, διακτινίζοντας, όπως είπε, «αγάπη και προκρίνοντας έναντι της επίπλαστης καθημερινής ζωής την έντιμη εσωτερική αναζήτηση και την επαναδιευθέτηση των προτεραιοτήτων του σύγχρονου ατόμου».

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας»: «Η προβολή του δίγλωσσου έργου “Ορχήστρα Φαινομένων” συνέπεσε χρονικά με την εν εξελίξει 63η Ανθοκομική Έκθεση της πόλης, ερχόμενη να υπενθυμίσει στο κοινό -στην πλέον κατάλληλη στιγμή- το θαύμα της ζωής όπως τούτο αποκαλύπτεται καθημερινά μέσα από τα χρώματα, τους ήχους και τα αρώματα της Φύσης, μερικά εκ των οποίων μπορείτε να αναζητήσετε στο Άλσος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet