Ο Στέφανος Κορκολής ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ο Στέφανος Κορκολής ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη

O Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς καλωσορίζει με ιδιαίτερη τιμή και χαρά τον σπουδαίο συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή σε δυο μοναδικές συναυλίες στην αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) στις 6 & 7 Μαΐου και ώρα 21:00.

Ο Στέφανος Κορκολής αγγίζει ως σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Μαζί του στην ερμηνεία τραγουδιών η Σοφία Μανουσάκη.

Βασισμένη στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μουσική «Συνάντηση» με κλασικά έργα για πιάνο, μεταφορές /διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο Κορκολή την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη -μια νεότατη ερμηνεύτρια- αποκάλυψη, κατ΄ ομολογία του ίδιου του συνθέτη.

 Τα  έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Σε όλες τις συναυλίες συμμετείχαν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία  (στα οποία ο Στέφανος Κορκολής όποτε ήταν δυνατόν παρέδιδε σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων) κατόπιν επιθυμία του ίδιου του  Μίκη Θεοδωράκη και του ιδίου.

Έτσι και στις συναυλίες που θα δοθούν στην Κηφισιά θα συμμετέχουν οι τοπικές χορωδίες του Δήμου.

Στην πρώτη συναυλία (6 Μαΐου 2016) θα συνοδεύσει η Παιδική και ΜΕικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη και στη δεύτερη συναυλία (7 Μαΐου 2016) θα συνοδεύσει η χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα: www.viva.gr, www.public, πρατήρια βενζίνης ECO, BP, SHELL, στα σούπερ μάρκετ My Market, στα καταστήματα Media Markt, καθώς και στα γραφεία του Πολιτιστικού του Δήμου Κηφισιάς (Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Κηφισιά, 2ος όροφος, 9:00-13:00).

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο: 12 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet