Εγκαίνια της ανανεωμένης 61ης Ανθοκοκομικής Έκθεσης
Πολιτισμός

Εγκαίνια της ανανεωμένης 61ης Ανθοκοκομικής Έκθεσης

Ανθρώπινη και φιλική υπήρξε η τελετή εγκαινίων της ανανεωμένης 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, το βράδυ της Παρασκευής 24ης  Απριλίου 2015. Πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης, αλλά και επισκέπτες, συμμετείχαν στην εκδήλωση και απόλαυσαν μια μαγευτική βραδιά, ανακαλύπτοντας ξανά τον υπέροχο κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων.

Η ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης, στο καταπράσινο περιβάλλον του Άλσους Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», ξεκίνησε  με την τέλεση του αγιασμού, παρουσία του Ολλανδού Πρέσβη στην Ελλάδα Jan Versteeg, του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για την Αγροτική Ανάπτυξη, Ευάγγελου Αποστόλου, του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του  προέδρου Γιώργου Κομιανού και του Δ. Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία της ελληνικής ανθοκομίας, ευχαρίστησε και συνεχάρη όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την καινοτόμο και ανανεωμένη 61η Ανθοκομική Έκθεση και κάλεσε τους πολίτες να την επισκεφτούν και να χαρούν το πολύχρωμο Άλσος Κηφισιάς. «Δεν θα είναι μόνο μία αξέχαστη εμπειρία, αλλά και παραγωγός θετικών συναισθημάτων και αισιόδοξης διάθεσης, που τόση ανάγκη έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Θωμάκος και πρόσθεσε: «Από την πόλη των αντιθέσεων, με τους άρχοντες και τους κηπουρούς τους, φτάσαμε σήμερα ομαλά στους ανθοπαραγωγούς και τους φυτωριούχους και μετατρέπουμε την παράδοση της Κηφισιάς μας σε δυναμική τεχνογνωσία, σε έναν τομέα που μπορεί να αποτελέσει κεφάλαιο μιας σύγχρονης ανάπτυξης που χρειάζεται η πατρίδα μας».

Κόψιμο κορδέλας στην Ανθοκομική Έκθεση

«Είναι εξόχως ενδιαφέρουσα η προσπάθεια που κάνετε. Είναι ένα νέο ξεκίνημα»  επεσήμανε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος, μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων. Ο κ. Ευ. Αποστόλου, αναφέρθηκε μεταξύ  άλλων στον κλάδο της ανθοκομίας και τις δυνατότητες ανάπτυξής του. «Η ανθοκομία είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους  της φυτικής παραγωγής, με δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης, γιατί έχει ένα  συγκριτικό πλεονέκτημα, αυτό  της επένδυσης με τη μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με άλλες καλλιέργειες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επίσημος προσκεκλημένος, Ολλανδός πρέσβης Jan Versteeg, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ευχόμενος να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, ενώ επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις σημαντικές εισαγωγές προϊόντων του ολλανδικού ανθοκομικού και αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, η χώρα μας έχει ξεκινήσει δυναμικά να εξάγει ελληνικά φυτικά προϊόντα στην Ολλανδία.

Γιώργος Θωμάκος & Γιώργος Κομιανός

Στις καινοτόμες αλλαγές της Ανθοκομικής Έκθεσης αναφέρθηκε ο πρόεδρός Γ. Κομιανός, όπως την ανανεωμένη διάταξη των περιπτέρων, αλλά και την αλυσίδα εκπαίδευσης προς τη σχολική κοινότητα σε τομείς όπως το περιβάλλον και η ανακύκλωση.

Επιτυχημένα παρουσίασε τη βραδιά  η κυρία Ζέτη Κασιμάτη, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων- Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Κηφισιάς.

Εγκαίνια 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς, ενώ συμμετείχε φιλικά η σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου. Το ευρηματικό σκετσάκι, ειδικά εμπνευσμένο με αφορμή την Έκθεση, με τίτλο «Ο γιατρός των φυτών», ήταν η δροσερή έκπληξη της βραδιάς. Οι ηθοποιοί με τις ερμηνείες τους κέρδισαν τα χαμόγελα και το χειροκρότημα των παρισταμένων!

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, o πρόεδρος του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ Γιώργος Κουράσης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, εκπρόσωποι από τους Δήμους Αμαρουσίου, Διονύσου, Πεντέλης και Χαλανδρίου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εκκλησίας, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

Στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς εβδομήντα παραγωγοί δίνουν το “παρών”, γεωπόνοι του Δήμου προσφέρουν την τεχνογνωσία τους στους πολίτες, ενώ περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων μας συστήνονται. Πλούσιο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα  περιμένει τους επισκέπτες.

Την Πρωτομαγιά έχει προγραμματιστεί για τους επισκέπτες «Κυνήγι Θησαυρού» (Greenpeace), ενώ τα ανθοστολισμένα αυτοκίνητα-αντίκες θα τραβήξουν τα βλέμματα, με εκκίνηση την πλατεία Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet