Τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής τίμησε ο Δήμος Κηφισιάς
Πολιτισμός

Τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής τίμησε ο Δήμος Κηφισιάς

Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής τελέστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος στο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής ΚαταστροφήςΣτην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε στα 90 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που δημιουργήθηκε αυτός ο πυρήνας στη Νέα Ερυθραία που κρατά ζωντανά το μικρασιατικό στοιχείο, ζωογόνο παράγοντα για τη σύγχρονη Ελλάδα. Περιέγραψε το πώς έφτασαν καταφρονεμένοι και λοιδορούμενοι οι Μικρασιάτες πρόσφυγες και επεσήμανε τη συμβολή τους λέγοντας χαρακτηριστικά «το δάκρυ έγινε αγίασμα και ευλόγησε την ανάπτυξη».

Ο κ. Θωμάκος ευχήθηκε «η μνήμη και ο νόστος να μετατραπούν σε αφύπνιση και δημιουργία καθώς η πνευματική πολιτιστική και επιχειρηματική δημιουργία του μικρασιατικού ελληνισμού έγιναν βάση για τον νεοελληνικό πολιτισμό» και ευχαρίστησε για τη συμβολή του το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς και τους μικρασιατικούς συλλόγους Νέας Ερυθραίας: Ένωση Μικρασιατών, Αδελφότητα Αλατσατιανών, Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» καθώς και τoν Εξωραϊστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Λυθριού «Η Αγία Ματρώνα».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, ομάδας προσκόπων και σημαιοφόρων από τοπικούς συλλόγους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet