Κλασική μουσική στις… Αυλές της Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Κλασική μουσική στις… Αυλές της Κηφισιάς

Στην όμορφη αυλή διατηρητέας έπαυλης στο παραδοσιακό Στροφύλι στην Κηφισιά (Στροφυλίου 11 & Ραγκαβή) θα δοθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, συναυλία κουϊντέτου εγχόρδων με τη συμμετοχή του καταξιωμένου σολίστ Δημήτρη Σέμση (βιολί) και της διακεκριμένης πιανίστα Ευγενίας Παπαδήμα.

Τα έργα που θα ερμηνευτούν  είναι των J.S. Bach, D. Scarlati, W.A. Mozart, S. Rachmaninoff, K. Jenkins, J. Sibelius κ.ά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο του νέου πολιτιστικού θεσμού «Κλασική Κηφισιά» με τίτλο «Αυλές της Κηφισιάς».

Δημήτρης Σέμσης, βιολί

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες και ορχήστρες δωματίου και έχει συμπράξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Ουκρανία, Σερβία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Τουρκία, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρουμανία και Βέλγιο. Έχει πραγματοποιήσει πολλά ειδικά προγράμματα για νέους και παιδιά τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσο και σε όλη την Ελλάδα από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, καθώς και σειρές ανοιχτών μαθημάτων με σκοπό τη γνωριμία και εξοικείωση των νέων με την κλασική μουσική. Είναι ιδρυτικό μέλος του Τρίο «Opus I».

Είναι καθηγητής βιολιού στο ωδείο Ορφείο. Από τον Ιανουάριο 1999 ήταν εξάρχων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ως τον Οκτώβριο 2003 οπότε και κατέλαβε την ίδια θέση στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το 2011 ανέλαβε την καλλιτεχνική και μουσική διεύθυνση της ορχήστρας νέων του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» Camerata junior. Ο Δημήτρης Σέμσης παίζει με βιολί κατασκευασμένο από τον Λορέντζο Στοριόνι στην Κρεμόνα το 1794.

Ευγενία Παπαδήμα, πιάνο

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί για συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και το Ίδρυμα Θεοχαράκη, ενώ στο εξωτερικό στους ακόλουθους χώρους: The Leyton House, St. John Smith Square, Wigmore Hall, South Bank, σε μόνιμη συνεργασία με το St. Martins in the Fields, Μουσική Ακαδημία Τιράνων, Ακαδημία LISZT (Βουδαπέστη), St. Peter΄s (Ζυρίχη), Theater Rigiblick (Ζυρίχη), Cultur Casino (Βέρνη – Ελβετία), Istanbul International Art Fair Bosporus, Dusseldorf International Art Fair, KIOI Hall Tokyo (Ιαπωνία), Old town Hall Vienna.

Έχει εμφανιστεί με ορχήστρες όπως: Young Choir de Monaco, Worthing Philharmonic, Guildhall Symphony Orchestra, Patra String Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Radio & Television orchestra (N.H.K) of Japan.

Έχει ηχογραφήσει για το BBC radio 4, στην παράσταση «The Fountain overflowed», για το BBC radio 3 την παγκόσμια πρεμιέρα της Nocturne για πιάνο του Sir Patrick Moore, για το BBC 1 (Television), Barbican-London Live Masteclass για το «The One Show»,  για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ προκλασική και ρομαντική μουσική.

Το 2009 ηχογράφησε στο Λονδίνο το προσωπικό της άλμπουμ «Atmosphera» για τη Sony Classical.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η συμμετοχή της κας Ευγενίας Παπαδήμα είναι προσφορά.

Υπεύθυνη εκδήλωσης: Ευγενία Παπαδήμα – εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος κλασικής και λόγιας μουσικής του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet