Η ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου «ξεδιπλώνεται» στο δημαρχείο Κηφισιάς
Πολιτισμός

Η ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου «ξεδιπλώνεται» στο δημαρχείο Κηφισιάς

Η θεατρική παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσιάζεται την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2016» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Ώρα έναρξης: 21:00
Αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς: Διονύσου & Μυρσίνης
Θέατρο Τέσσερις Εποχές
«Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Για πρώτη φορά η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, που χάραξε τον 20ό αιώνα, παρουσιάζεται στο θέατρο. Ογδόντα χρόνια μετά τον θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την πλευρά των νικητών.

Μέσα από μια αναμέτρηση με τον χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του. Τα νεανικά του χρόνια, η Κρήτη, οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του, υφαίνονται θεατρικά μέσα από τη σκηνοθετική δεινότητα του Γιάννη Μόρτζου, που συνάμα υποδύεται και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά – κοστούμια – φωτογραφίες: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου
Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Φώτης Τρυφωνόπουλος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Τιτίκα Μαρίνου, Ειρήνη Παπαδημητρίου

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet